Coop Női Magyar Kupa nyolcas döntő
27
Feb
2016
Coop Női Magyar Kupa nyolcas döntő
2016. február 27.  |  01:30

CMB CARGO UNI GYŐR

Az élvonal egyik legfiatalabb klubja 2005-ben alakult meg Rába Quelle Veritas Foton néven. Győrbe négy évtized után tért vissza ezzel a női élvonalbeli kosárlabda. A csapat évről-évre fejlődött, egyre merészebb terveket szövögethettek a zöld-fehérek, egyre erősödött a játékoskeret. Mindezt két ezüstérem a kupában, és az egyesület legnagyobb sikereként a 2011-es bajnoki cím, a Fűzy Ákos vezetésével megszerzett aranyérem fémjelezte.

A 2013-as szörnyű busztragédia alapjaiban rázta meg a győri kosárlabdázást, Tapodi Péter klubigazgató és Fűzy Ákos vezetőedző halálával pótolhatatlan veszteség érte a magyar sportéletet. A csapatból többen is megsérültek, szinte a nulláról kellett újjáépíteni a szakosztályt. 

A győri csapat azóta folyamatosan fejlődik, mindent megtesz, hogy megközelítse a baleset előtti sikereket. Völgyi Péter vezetőedző irányításával a bajnokságban a 2. helyen állnak (12-4-es mérleggel). A tavalyi kupaszezonban a 4. helyen végeztek, idén az első körben a Szekszárd csapatával találkoznak, szerdán (március 2.) 15.30-kor.

 

 

Vármegyei szövetségek