Férfi NB I, a 20. forduló beharangozója
26
Feb
2016
Férfi NB I, a 20. forduló beharangozója
2016. február 26.  |  21:05
A Szolnok a Kaposvárt, a Paks a Kecskemétet fogadja.

Múlt kedden a Szeged-ZTE mérkőzéssel kezdődött el a 20. forduló a férfi élvonalban. Bencze Tamás együttese 76-65-re nyert. A kupahétvége után tovább folytatódnak a küzdelmek. Pénteken este a Pécs fogadja az Albát. A hazaiak dolgát nehezíti, hogy Anthony Nelson sérülés miatt nem léphet pályára, a túloldalon viszont debütálhat a Güssingből igazolt új center, Jerrell Wright. Csirke Ferenc együttese hárommeccses nyeretlenségi sorozatát készül megtörni.

A friss kupagyőztes körmendiek szombaton délután a tabella utolsó előtti helyén álló, play-out elől menekülő Nyíregyháza vendégei lesznek. Az erőcsatár Marcus Ware érkezésével tovább bővült Sitku Ernő csapatának rotációja, a piros-feketéktől viszont továbbra is hiányzik a sérült Cole Dickerson.

Továbbra is megtartaná makulátlan mérlegét hazai pályán az ASE, amely a tavalyi döntős Kecskeméttel játszik a Gesztenyés utcában. Schmidt Béla fiainak ráadásul törlesztenivalójuk is van a lila-fehérekkel szemben, hiszen ősszel alulmaradtak a Messzi István Sportcsarnokban. A kilencedik helyezett vendégeknek nem nagyon ment eddig vendégségben: két győzelem mellett nyolc vereséget könyvelt el a Maljkovics-legénység.

Teljesen új csapattal fogadja a Falco a MAFC-ot. A sárga-feketék bő egy hét alatt a hat légiósukból ötöt elküldtek, a helyükre három újat igazoltak (Thomas, Burgess és Relphorde), illetve szerződtették Leklit is Nyíregyházáról. A fővárosiak legértékesebb játékosát, Robbie Sihotát kivásárolta szerződéséből egy Bundesligás klub, és bár a helyére két amerikai külföldi is érkezett, ők még nem léphetnek pályára holnap este.

Edzőváltást hozott a Szolnoki Olajnál az elveszített kupadöntő és a zalaegerszegi nagyarányú vereség. Pór Péter helyét a korábbi szakmai igazgató, Sztojan Ivkovics vette át. A szövetségi kapitány a Kaposvár ellen debütálhat. Egyelőre kérdéses, hogy számíthat-e a sérült Milos Boriszov játékára. A somogyiak jelenleg a bajnokság legjobb formájában lévő együttese, miután legutóbbi öt meccsüket megnyerték. Centerposzton viszont vékonyak lesznek, miután Marko Spcia lábujjsérülés miatt hiányozni fog. Kérdés továbbá az is, hogy milyen hatással volt rájuk a kupa miatti kényszerszünet.

A Magyar Kupa bronzérmese, a Sopron a sereghajtó Jászberényt fogadja a Novomatic Arénában. A mérkőzés az eredeti kiírással ellentétben egy órával később, szombaton este hétkor kezdődik. A vendégek kerete bővült a héten: kölcsönkapták Szombathelyről Miljan Rakicsot, ettől függetlenül a tabellán elfoglalt helyezések alapján a hazaiak számítanak a találkozó toronymagas esélyeseinek.

A 20. forduló műsora:

PVSK-PANNONPOWER - TLI-Alba Fehérvár péntek 18:30
MARSO Nyíregyháza - Egis Körmend szombat 16:30
Atomerőmű SE - KTE-Duna Aszfalt szombat 18:00
Falco-Trend Optika KC Szombathely - MAFC szombat 18:00
Szolnoki Olaj KK - Kaposvári KK szombat 18:00
Sopron KC - JP-TOP COP Jászberény szombat 19:00

Vármegyei szövetségek