Tartalékos társulatok túlórába torkolló találkozója - triplaparádéval
16
Feb
2016
Tartalékos társulatok túlórába torkolló találkozója - triplaparádéval
2016. február 16.  |  10:04
Szenzációs meccset játszott egymással a két tartalékos csapat. Az összesen 23 triplát hozó találkozón hosszabbítás után soproni siker született.

Február 15.

SMAFC-ELTE BEAC 93-91 (26-27, 14-11, 18-24, 25-21, 10-8)

Sopron, egyetemi és főiskolai bajnokság, férfi nyugati csoport.

SMAFC: NAGY G. 23, FORRAI 39/21, OLÁH 14, Tukovits, Szegedi. Cs.: SZŐKE 6/6, GAÁL 6, Széplaki 4, Szlávik 1.

ELTE-BEAC:MOKOS 19/12, GYURCSÁNYI 22/18, JAKUCS 21/12, SZEKERES 7, DÉVÉNYI 14. Cs.: Szentesi 8, Soltész Cseri.

Mindkét csapatból meghatározó játékosok hiányoztak, hazai oldalon a palánk alatti Berneczei László-Török Balázs kettős, a vendégektől pedig az időnként 30 pont fölött dobó Buza Dániel.

Az első negyed Forrai Dániel illetve Gyurcsányi Péter triplapárharcának jegyében telt, mindketten 4-4 alkalommal találtak be távolról. A folytatásban már nagyobb szerepet kapott a védekezés. A második szakasz közepén Szőke Péter két triplájira építve 9 ponttal a SMAFC, a félidő végén azonban Gyurcsányi, valamint Jakucs Balázs jóvoltából kettőre feljött a fővárosi együttes.

És lendületben is maradt szünet után, gyorsan átvette a vezetést, sőt egy 10-0-val indítva a második félidőt nyolccal el is húzott. Nagy Gergő és Forrai révén közelített a SMAFC, ám amikor kettőre feljött, előbb Gyurcsányi, majd Mokos Dániel emelt be egy-egy triplát. A befejező 10 perc előtt a vendégek néggyel.

Ennek elején megduplázta előnyét az ELTE-BEAC, ám Nagy, valamint Oláh Olivér révén megnyitotta a hosszú hajrát a SMAFC, s üldözőbe vette ellenfelét, sőt a hajrában Forrai két újabb triplájával fordított is. Hihetetlen izgalmak közepette zajlott a végjáték, Mokos hármasával visszavették a vezetést a látogatók, ám Nagy hosszabbításra mentette a meccset a hazaiaknak.

A ráadás is hihetetlenül izgalmas volt, Jakucs triplájával a vendégeknél volt az előny, de Nagy Gergőt nem tudták tartani a vendégek. Váltott vezetéssel haladtak a felek, az utolsó szó Nagy jóvoltából a hazaiaké volt.

Vármegyei szövetségek