Az első félidőben eldöntötte az NKE
13
Feb
2016
Az első félidőben eldöntötte az NKE
2016. február 13.  |  00:16

NKE SE - ELTE-BEAC 63-34 (15-6, 26-8, 8-13, 14-7)

NKE: Hájer 4, URBÁN 12/3, TARNAI 27/12, SUPPÁN 14, Bodnár. Cs.: KOTTÁN 6, Togyeriska.

ELTE-BEAC: Csajkó 2, Mangliár 4, Árvay 8, ROIK 6, Wunderlich 5. Cs.: Debreczeni 4, Mátravölgyi, Sziráki 5.

Wunderlich Anna büntetőjével, majd az ő és druszája, Roik kifejezetten ügyes akció végén szerzett kosarával 5-0-val indított az egy nappal korábban Győrben "fellépő" ELTE-BEAC. Az idegesen, kapkodva kezdő hazaiak bár rendre kialakították, ki is hagyták tiszta helyzeteiket ellenfelük területvédekezésével szemben. A nagy áttörést a 4. perc végén Tarnai Kata triplája jelentette. Ezt követően Gyarmati István amúgy tartalékos, Szabó Annát és Aradi Zsanettet is nélkülöző alakulata, amelyben most debütált az MTK NANB-csapatában is meghatározó Suppán Anna. Tette mindezt óriási lelkesedéssel, alázattal, nagy kedvvel. Elsősorban kettejüknek volt köszönhető, hogy az első negyed második felétől a félidő végéig igen egyoldalúvá vált a játék, Urbán Vanda és Kottán Alexandra is villogott hazai oldalon.

Az ELTE játékosait a szívük ugyan vitte előre, de érződött rajtuk: sokat kivett belőlük az előző napi meccs, a kezek, lábak már nem igazán akartak engedelmeskedni, tiszta ziccereket is khagytak a vendégek. A jóval frissebb hazai együttes nagy fölényben játszva szünetig közel 30 pontos előnyt szerzett.

A félidei phenő jót tett a vemdégeknek, a hazaiak játéka pedig nagyon "leült", lassúvá, körülményessé vált. Sziráki Edit, és a közben egy a játékvezetőnek címzett "kiszólással" egy technikait is összeszedő Árvay Júlia eredményességének köszönhetően az ELTE-BEAC a harmadik negyedet, ám a hazai csapat biztos vezetését nem fenyegette veszély. A befejező negyedben újra sokat rontottak a vendégek, fölényes hazai győzelem születettt.

Suppán Anna közel volt egy különleges tripla-duplához, hiszen 14 ponttal, 18 lepattanóval és 9 szerzett labdával zárta a találkozót! A lepattanózást amúgy 53-44-re az ELTE-BEAC nyerte, ám játékosai 26 labdát adtak el.

Vármegyei szövetségek