Tovább menetel a női bajnok
09
Feb
2016
Tovább menetel a női bajnok
2016. február 9.  |  22:36
Az első negyed hajrájában pár ponttal ellépett a TF a Közgáztól a tavalyi női bajnok és ezüstérmes rangadóján, s küzdelmes, de nem túl magas színvonalú játék mellett nem is engedte ki a kezéből a vezetést.

Közgáz-TFSE 48-60 (11-16, 9-12, 15-16, 13-16)

Budapest, egyetemi és főiskolai bajnokság, női keleti csoport,

Közgáz: Kovács P. 2, SHIRIAN 15, Vásárhelyi 6, DONKÓ 12, Imre 2. Cs.: PÉTER 6, Katona 5, Bauer.

TF: Miháczi 5, MÁNYOKY 14/12, Karlócai 5, Sándorfi R. 3, NÉMETH A. 18/3. Cs.: BODNÁR 8, KOVÁTS 7, Magyar.

Küzdelmes, de sok hibával tarkított játékkal kezdődött az előző kiírás arany- és ezüstérmesének összecsapása, a nyitó negyed közepén 3-3-ra álltak a felek. Németh Alma triplájával ugyan a TF lépett el a holtpontról, ám erre Donkó Luca vezetésével egy 6-0-val felelt a Közgáz. A negyed hajrájában Mányoky Judit két triplával vezetett egy 10-2-es TF-futást, amelynek köszönhetően 5 pontos vendég előnnyel zárult az első negyed.

A második szakasz elején lendületben maradt a TF, amely Bodnár Fanni vezérletével egy 8-2-vel kezdve a negyedet 10 pont fölötti előnyre tett szert. Továbbra is a küzdelem dominált, Shirian Fatime próbálta közelebb hozni a címvédőhöz az erősen tartalékos ezüstérmest, amely a félidő végén ugyan 10 ponton belülre került, ám Kováts Gabriella tett róla, hogy ne legyen igazán szoros a meccs.

Szünet után váltva estek a kosarak, ismét Donkó tartotta versenyben a Közgázt, a TF-nél Miháczi és Karlócai is megvillant. Állandósult a vendégek 10 pont körüli vezetése. A szakasz hajrájában Péter Alexandra 7 pontra hozta vissza a Közgázt, ám a szakasz Kováts Gabi találatával, s 9 pontos TF-vezetéssel zárult.

Nem adta olcsón a bőrét a Közgáz, amely Kovács Petra és Vásárhelyi Kinga eredményessége révén a záró szakasz közepén 5 pontra feljött. A hajrában azonban Németh Almát nem tudták tartani a hazaiak, s Mányoky ismét beemelt két triplát, így a címvédő egy nem túl színvonalas, ám küzdelmes mérkőzésen megőrizte veretlenségét.

Vármegyei szövetségek