A vége örömjáték lett
09
Feb
2016
A vége örömjáték lett
2016. február 9.  |  04:35
Három negyeden át is uralta a győriek elleni meccset a BME-MAFC, de addig a győriek jó partnerek voltak a nagy dobópárbajban. A záró szakaszra a mindössze 7 játékossal érkező győri csapat, így végül fölényes hazai siker született

BME-MAFC - SZE Győr 113-60 

Budapest, egyetemi és főiskolai bajnokság, férfi nyugati csoport.

MAFC: DOBOS 24/12, Bedőcs 4, SZÁLAS 13/3 TÓTH L. 28, Gergely 5. Cs.: SZEMÁN 12, MIHALICS 16/3, Horváth M. 7/3, Nebahaj 2, Somodi 2.

Győr: Palavics 15/3, Hlinyánszky 6/3, Bosnyák 5/3, VIDA 13/6, KOVÁCS T 18/3. Cs.: Bartalus 3/3, Iváncsics

Egy-egy majdnem azonos nevű kulcsember - Barta illetve Baruta - hányzott mindkét csapatból. 8-2-vel indított a magassági fölényben lévő MAFC, majd a negyed végéig nagy dobópárbaj mellett tartotta 5 és 10 pont közötti előnyét. A Győrt a két Tamás, Kovács és Vida próbálta versenyben tartani, ám a MAFC-ból Dobos Viktor és Tóth Lóránt remek napot fogott ki.

Dobos vezérletével 7-0-val kezdte a második negyedet a MAFC, s előnye közel 20 pontosra nőtt. A folytatásban ismét nagy iramú, látványos volt a játék, sok kosár esett, a MAFC tartotta előnyét.

Két duplával indítva a második félidőt, 20 pontosra növelte előnyét a MAFC. A szakasz közepén, elsősorban a vendégek jóvoltából valóságos triplaeső hullott a Tüskercsarnokra: Palavics Baranbás, Bosnyák László Hlinyánszky Gábor és Kovács Tamás is betalált távolról, hazai részről pedig Dobos. Feljött 16 pontra a Győr, de a visszatérő center, Tóth újabb lökést adott a kisebb hullámvölgybe kerülő hazai csapatnak. A negyed végén Szálas vllanásaival nőtt 23 pontosra a hazai előny.

A befejező tíz percre elkészültek erejükkel a 7 játékossal érkező vendégek, ez a szakasz hazai örömjátékot hozott, s az egyoldalú negyedik negyed végén igen nagy, a játék összképe alapján azért túlzó különbség alakult ki a két csapat között.


Fotó: Weisz-Tiba Klári 

Vármegyei szövetségek