Öt játékossal 15 percig bírta az ELTE-BEAC
02
Feb
2016
Öt játékossal 15 percig bírta az ELTE-BEAC
2016. február 2.  |  19:58
Mindössze éppen egy csapatra való, azaz öt játékossal fogadta az ELTE a Győr csapatát. Ameddig erővel bírták a hazaiak partiban is voltak ellenfelükkel, ám a második negyed közepén fáradni kezdtek, s végül fölényes győzemet aratott a vendégegyüttes.

ELTE-BEAC - UNI Győr 33-70 (11-17, 8-18, 6-23, 8-12)

2016., február 1., Budapest, Tüskecsarnok, Egyetemi és főiskolai bajnokság, nők, nyugati csoport.

ELTE: Debreceni 9, Mátravölgyi 4/3, ÁRVAY 8, Roik 2, Wunderlich 10.

Győr: Erős Cs. 9/6, KISS CS. 7/3, NAGY R. 8, TÖRÖK B. 22, LÁSZLÓ 15. Cs.: Erős F. 4, Fritz 4, Vass 1, Mádl, Dobronyi.

A vizsgaidőszak hajrája, valamint sérülések, betegségek miatt a hazai együttes csupán öt játékossal tudott kiállni erre az összecsapásra. Az első percek Wunderlich Anna és Török Barbara pontpárbajának jegyében teltek - szűk győri vezetés mellett. A szakasz közepén Debreceni Zsófiának is volt egy-két ügyes megmozdulása hazai oldalon, ám a negyed hajrájban a vendégek többször is megjátszották a palánk alatt László Borókát, aki kosarakkal juttatta érvényre magassági fölényét.

A második szakasz elején ugyan kilenc ponttal elléptek a vendégek, ám bravúros kosarakkal, Debreceni, valamint a triplát szerző Mátravölgyi Dorottya jóvoltából a szakasz közepén öt pontra feljött a hazai együttes. De csak eddig tartott a vendéglátók ereje. A 14. és a 28. perc között a győri csapat az első félidő végén főként László és Török, a második elején pedig a zónára váltó hazaiakkal szemben elsősorban Kiss Csenge és Nagy Rebeka jó dobóteljesítménye révén egy 33-2-es rohamot , eldöntve ezzel a mérkőzést. A harmadik negyed hajrájában Árvay Júlia jelentkezett két ügyes kosár plusz büntetős akcióval. A záró szakaszban már győri részről többnyire a cseresor volt a pályán, ekkor kiegyenlített lett a játék - sok hibával. 

A vendégektől Török (22 pont, 13 lepattanó) és László (15 pont, 10 lepattanó) is dupla-duplát ért el, bár érdekességként megjegyezzük, a határtalanul lelkes hazaiak 45-43-ra megnyerték a lepattanó csatát.

Vármegyei szövetségek