Vendéggyőzelem a női nyugati csoportban
15
Dec
2015
Vendéggyőzelem a női nyugati csoportban
2015. december 15.  |  22:59
A második negyed döntött a vendégek javára

ELTE-BEAC - NKE KTK 49-60 (12-10, 11-23, 10-9, 16-18)

Budapest, egyetemi és főiskolai bajnokság, női nyugati csoport.

ELTE-BEAC: Csajkó 2, WIRNHARDT 9, Debreceni 2, ÁRVAY 11, WINDERLICH 13. Cs: Roik 2, Sziráki 8.

NKE: HÁJER 10/6, TARNAI 18/12, Togyeriska 1, Regedánszki, ARADI 21. Cs: SZABÓ A. 9/3, Czakó 1.

Idegesen, kapkova kezdtek a felek a budai szomszédvári rangadón. Bár Aradi Zsanett révén gyorsan vezetést szerzett az NKE, az első percekben Winderlich Anna közeli, valamint Árvay Júlia középtávoli találatai révén jobbára a hazaiak vezettek. A vendégek a szakasz közepén az első 8 pontjukból 6-ot jegyző Aradi vezérletével egy 6-0-lal fordítottak. A sok hibával tarkított negyed hajrájában váltva vezettek a csapatok, Csajkó Dóra büntetőinek köszöhetően hazai vezetéssel zárult a nyitó negyed.

A második elején folytatódott az alacsony színvonalú játék, a nagy lekesedésbe, akarásba mind a két oldalon sok hiba csúszott. Közel 3 percen át nem esett kosár, majd Tarnai Kata triplája nagy fordulatot hozott. 15-15 után újabb két triplát, majd egy duplát is dobott, s erre nem volt válasza az ELTE-BEAC sok közeli tiszta helyzetet elrontó együttesének. A félidő hajrájában Árvay és Wirnhardt Zsófia villanásaival 4 pontra még feljött a hazai csapat, ám Szabó Anna és Hájer Tamara jóvoltából visszaverte a haza együttes felzárkózási kísérletét az NKE, amely 10 ponttal vezetett félidőben.

A második félidőt Hájer triplájának is köszönhetően egy 7-2-es rohammal kezdte a vendég együttes. Az ELTE-BEAC azonban nem adta föl. Wunderlich és Wirnhardt jóvoltából a támadásban teljesen elbizonytalanodó NKE-vel szemben a szakasz második felét 8-2-re nyerve a negyed végén 10 ponton belülre került.

A záró szakaszban felpörgött, kifejezetten élvezetes, látványos lett az addig bizony elég alacsony színvonaló játék. Wunderlich újabb találatára Tarnai triplával felelt, majd újabb két hazai kosárral rég látott közelségbe került ellenfeléhez az ELTE-BEAC, amely 6 pontra zárkózott fel. Ekkor a mezőnyben sokat dolgozó Szabó Anna (9 pont, 10 lepattanó, 5 gólpassz) dobott triplát, majd Aradi újabb találatával 11 pontra nőtt a különbség. A szakasz középén felváltva estek a kosarak, állandósult a 10 pont körüli vendég vezetés, A szívósan küzdő ELTE-BEAC-nak a kegyelemdöfést Hájer triplája adta meg.

Mindkét oldalon akadt egy-egy "míves" dupla-dupla: hazai részről Wunderlich Anna 13 ponttal és 16 lepattanóval zárta a mérkőzést, a győztes vendégknél pedig Aradi Zsanett 21 pontig és 15 lepattanóig jutott.


Vármegyei szövetségek