Nagy küzdelemben nyertek a fővárosiak
15
Dec
2015
Nagy küzdelemben nyertek a fővárosiak
2015. december 15.  |  21:51
Hullámzó színvonalú, izgalmas, küzdelmes meccsen a soproni csapat egyetemi All Star válogatott játékosát, Török Balázst 7 ponton tartva a végjátékban pontosabb ELTE-BEAC legyőzte a SMAFC gárdáját

ELTE-BEAC - SMAFC 68-62 ( 17-18, 17-17, 16-14, 17-13)

Budapest, egyetemi és főiskolai bajnokság, férfi nyugati csoport.

ELTE-BEAC: Mokos 5/3, BUZA 31/6, Czimer, BOGNÁR 7/3, DÉVÉNYI 8. Cs: GYURCSÁNYI 10/6, Szentesi 4, Szekeres 3, Cseri, Mayer, Soltész, Molnár.

SMAFC: NAGY G. 19/3, FORRAI 10/6, BERNECZEI 21/6, Tukovits 1, Török 7. Cs: Gaál 2, Szegedi.

Berneczei László 4 másodperc elteltével a vendégeknek szerzett vezetést, Bognár Domokos révén hamar egalizáltak a hazaiak. Jó iramű, küzdelmes volt a játék, 8-2-re ellépett a SMAFC, Buza triplájával kezdett zárkózni a hazai alakulat. Nagy Gergő és Buza pontpárbajának jegyben telt a negyed közepe, 16-7-re is vezettek a vendégek. az első negyedben. A negyed végén a Buza-Bognár duó jóvoltából egy 10-2-est futást "repesztve 1 pontra feljöttek a hazaiak.

A második szakasz elején Gyurcsányi révén fordítottak is, majd váltott vezetéssel fej-fej mellett haladt a két csapat. Az ELTE-BEAC játékosai időnként nem töltöttek, csak "tüzeltek", nem ritkán egy passz után, a SMAFC viszont nem igazán tudott kibontakozni, Török Balázst jól tartotta Dévényi Gábor. Hazai oldalon továbbra is Buza volt a vezér, a túloldalon Berneczei lépett elő. Szünetben 35-35-ös döntetlent mutatott az eredményjelző.

A második félidőt Berneczei, valamint Forrai Dániel révén két triplával indította a SMAFC, miközben a hazaiak szenvedtek a soproni zóna ellen. Nagy és Berneczei duplát is dobott, 10-0-s rohammal kezdte a második félidőt a soproni gárda. Hazai időkérés, valamint közel 4 játékperc után Dévényi szerezte az első hazai pontokat a második félidőben, Áttört ezzel egy gátat, Mokos Dániel triplája után megfelezte a második félidő elején gyorsan összeszedett hátrányát az ELTE-BEAC, sőt Buza kosarával egy 7-0-lal 3 pontra jöttek föl a hazaiak, akik nem sokkal később a földijei ellen debütáló Szekeres Ábel büntetőivel ki is egyenlítettek, sőt Mokos bátor betörés utáni kosarával a negyed végén előnyhöz is jutottak. A záró etap elején Forrai duplát, majd triplát "vágott", s ismét fordult a kocka. Majd szinte támadásról támadásra változott, mely együttes is jár éppen minimális különbséggel riválisa előtt. Izgalmas volt a vlgjáték, felsejlett egy újabb éjszakába nyúló, hosszabbításos meccs esélye. A végjáték hihetetlen izgalmasan alalult. Gyurcsányi hármasával 4 ponttal "ellépett" a hazai gárda, ám Bernczei triplája, majd Nagy kosár plusz büntetős akciója után kettővel a SMAFC vezetett. Az utolsó másfél percben aztán megmutatkozott, hogy amíg hazai oldalon rövidebb-hosszabb időre mind a 12 játékos pályára lépett, addig a soproni alakulat gyakorlatilag 6 emberrel játszotta végig a meccset. Buza előbb triplát, majd labdaszerzés után ziccert dobott, s 65-62 után, az utolsó percre fordulva Gyurcsányi hármasa megadta a kegyelemdöfést az összecsapás végére az erejével elkészülő soproni együttesnek.

Vármegyei szövetségek