Európa Kupa: Vereséggel kezdett a Szolnok
15
Oct
2015
Európa Kupa: Vereséggel kezdett a Szolnok
2015. október 15.  |  01:17
Az öltözőben maradt a Szolnok, az első három perc 11-0 volt a házigazdáknak. Az első negyed a hamar összehozott hátránynak köszönhetően el is ment (24-12).
A folytatásban összeszedte magát az Olaj, igaz a görögök túl hamar lefutottnak érezték a párharcot. A második negyedre összeszedték magukat a mieink, és sikerült is közelebb araszolni a PAOK-hoz. olyannyira, hogy a félidőre csupán öt pont maradt az előnyükből (37-32).
A Szolnok elhitte, hogy van keresnivalója, a hazaiak pedig egyre inkább görcsössé váltak. A harmadik negyed derekára már a Szolnoknál volt az előny, köszönhetően egy 14-3-as futásnak. A záró etapban sokáig felváltva vezettek a csapatok, sok pontatlanság jellemezte ezt az időszakot. A végletekig kiélezett összecsapáson az utolsó percben egy ponttal vezetett a Szolnok, de a görög csapat büntetőzhetett fél perccel a vége előtt. Mindkét kisérlet célba ért, de az ellentámadásnál Craft dobott pontokat egy támadólepattanó után (68-69 ide). 18 másodpercük maradt a hazaiaknak. Egy vitatható fault után újabb két büntető jött, amit Vasileiadis pontokra is váltott. Öt másodperccel a vége előtt Vojvoda próbált kosárra törni a győzelemért, de a bírók lépéshibát fújtak, lezárva ezzel az összecsapást.Folytatás október 20-án Szolnokon a litván Vilnius ellen.

PAOK Szaloniki (görög)-Szolnoki Olaj KK 72-69 (24-12, 13-20, 17-20, 18-17)
Szaloniki, 1000 néző. V: Pérez Pérez (spanyol), Paternico (olasz), Cmikiewitz (lengyel)
PAOK: DUVNJAK 17/9, TEPICS 16/12, VASZILEIDISZ 9/3, Margaritisz 3, Balaban 7. Cs: Markovics 6, Kakarudisz 2, Hatcher 6, Dedasz 3/3, Liapisz 3/3. Edző: Szoulisz Markopulosz
SZOLNOK: Green 4, VOJVODA 16/6, Milosevics 4, GREGORY 5, Natjazko 15/3. Cs: CRAFT 11/6, Keller Á. 2, Boriszov 9/3, Wittmann 3/3. Edző: Dragan Alekszics
Kipontozódott: Craft (40. p.)

Soulis Markopoulos, a PAOK edzője: Képzett játékosai vannak a Szolnoknak, és elég mély a rotációja. Játékosaim remekül reagáltak a játékhelyzetekre és nagyszerű győzelmet arattak. Borzasztóan kiegyenlített lesz a csoport. Sok lepattanót szerzett a Szolnok, ez nagy előnyük volt, de most ezt is elbírtuk harcosságunknak köszönhetően.

Dragan Alekszics, a Szolnok edzője: Jó meccset játszott a PAOK, jár nekik a gratuláció a győzelemhez. Gyengén kezdtük a meccset, de megmutatta a csapat a karakterét, mert visszakapaszkodtunk és volt esélyünk nyerni is. Ám összességében sajnos ez az egyetlen pozitívuma a mérkőzésnek.

Az E-csoport további eredményei:
Lietuvos Rytas Vilnius - Besiktas Integral Forex Istanbul 87-91
Avtodor Saratov - Zenit St Petersburg 85-90

Vármegyei szövetségek