A Falco nyerte a rangadót a Sopron ellen
11
Oct
2015
A Falco nyerte a rangadót a Sopron ellen
2015. október 11.  |  23:39


Szépszámú  nézősereg gyült össze az Aréna Savariában vasárnap este. Sok hibával, idegesen kezdtek a csapatok, kicsit kapkodó volt a játék. A hazai közönség által támogatott Falco próbált irányítani, de a védekezésük elég foghíjas volt. Már héttel is vezettek a vendégek, amikor egy 8-0-s rohammal fordítottak a vasiak (13-12). A negyed végére azonban ismét a vendégeknél volt az előny (17-23). A folytatásban sokáig fej-fej mellett haladt a két gárda, bár néhány ponttal általában a Sopron vezetett,  Bavcic második triplája után már hattal is (29-35). Kálmán László időkérése után összekapták magukat a hazaiak, fel is jöttek két pontra (36-38). A szünetben 36-40 állt az eredményjelzőn.

A nagyszünet után a harmadik negyed közepéig tartotta néhány pontos vezetését a Sopron, de ekkor Ryan Wright vezérletével előbb egyenlített, majd a vezetést is megszerezte a Falco, így 55-53-as szombathelyi előnnyel vágtak neki a záró negyednek a csapatok. Simon egy szép ziccerrel zsinórban hetedik pontját szerezte, majd Reinar Hallik szerzett nagyon messziről egy hármast. Wright továbbra is parádézott, a pontszerzés mellett védekezésben is elsőrangú játékot mutatott. Nagyon izgalmasan alakult a hajrá, hattal vezettek a sárgák, majd két perccel a vége előtt 75-72-nél Wright mindkét büntetőjét elrontotta. De ekkor a bedobásnál eladta a labdát a Sopron, és Váradi újabb két ponttal nővelte a Falco-előnyt. Laroche a helyére küldött ugyan egy triplát, de már későn, mert Csomagics sem rontott a büntetővonalról. A Falco remek második félidei játékával rászolgált a győzelemre.

Falco KC Szombathely - Sopron KC 79-75 (17-23, 19-17¸ 19-13¸ 24-22)

Aréna Savaria, 2300 nézőV.: Papp P., Gál J., Söjtöry T. (dr. Gincsai J.)

Falco: Váradi 19/6, Butorac 8/3, Csomagics 13/3, Bognár 4, Wright 21. Csere: Hallik 6/6, Bazsó, Simon 8/3.

Sopron: Laroche 18/3, Ruják 13/3, Rancic 13/9, Radulovics 6, Bavcic 11/6. Csere: Dénes, Takács 11/9, Tiggs 2, Molnár M. 1.

Kipontozódott: Simon (38. perc).

Kálmán László: -Fantasztikus győzelem volt, bár nem játszottunk jól, de küzdöttünk, és  a második félidőre ez kifizetődött. Sok buta döntést hoztunk, ha okosabbak vagyunk, akkor ma tizenöt pont körül nyerünk. De elégedett vagyok, hiszen ez a Sopron egy jó csapat. Sok gonddal küzdünk, leszünk még jobbak is.

Sabáli Balázs: -Mindkét csapat sokat hibázott és ebből a Falco jött ki jobban. Sajnos nem tudtuk megtartani a vezetésünket a végéig, mert a második félidőben a palánk alatt nem bírtunk Wrighttal, aki ponterősen játszott és sok támadó lepattanót is szerzett. Nem adjuk fel, megyünk tovább, jövő héten a Szeged ellen javítanunk kell.  

Vármegyei szövetségek