Férfi NB I. A-csoport: Paksra utazik a Szolnok
09
Oct
2015
Férfi NB I. A-csoport: Paksra utazik a Szolnok
2015. október 9.  |  16:53
Férfi NB I. A-csoport, 3. forduló

Marso Nyíregyháza - PVSK-PANNONPOWER 2015.10.10. szombat 16:00
A Nyíregyháza azok után, hogy hazai pályán nagy küzdelmek árán legyőzte a MAFC-ot, kikapott a tartalékos Kaposvár otthonában. A harmadik körben a piros-kékek a Bem Általános Iskola sportcsarnokában fogadják a Pécset. Nincs könnyű sorsolásuk az eddig még nyeretlen baranyaiaknak, hiszen előbb Sopronban, majd hazai pályán a Paks ellen is kikaptak.

Atomerőmű SE - Szolnoki Olaj KK 2015.10.10.    szombat 18:00
Talán most áll a legnehezebb feladat előtt a címvédő Szolnok, amely Paksra utazik. Eddig mindkét csapat hibátlan, igaz az Olaj a Sopront és a Jászberényt is a Tiszaligetben győzte le. Valamelyik csapat jó szériája szombat este megszakad…

Egis Körmend - KTE-Duna Aszfalt 2015.10.10.    szombat 18:00
Másodszor utazik Vas megyébe a Kecskemét, az első, szombathelyi kirándulás nem sikerült Borisz Maljkovics fiainak (57-77), igaz azóta javítani tudtak a lila-fehérek hazai pályán a Szeged ellen. A Körmend önbizalomtól duzzadva várhatja a találkozót, hiszen azok után, hogy a felkészülési időszakban is brillíroztak, a Szedeákot és az Albát is két vállra fektették.

Naturtex-SZTE-Szedeák - JP-TOP COP Jászberényi KSE 2015.10.10. szombat 18:00
Első győzelmére hajt a Szeged, amely hazai pályán fogadja a Falcót legyőző Jászberényt. Ha minden igaz, Nikola Lazics edző először számíthat légiós centerére a szezonban, igaz Ryan Watkins már a sokadik opció a palánk alá. A JKSE vállalható vereséggel rajtolt Szolnokon, majd ponterős játékkal győzte le saját pályáján a Falcót.

TLI-Alba Fehérvár – MAFC 2015.10.10. szombat 18:00
Győzelemben és most már Fortuna istenasszonyban is bíznak Székesfehérváron: az Alba Fehérvár eddig két nyugat-magyarországi csapattal játszott, mindkétszer hatalmas csatában bukott el (előbb hosszabbítás után két ponttal, majd a rendes játékidőben egy ponttal). Ellenfele az a MAFC lesz, amely pár ponttal kikapott Nyíregyházán, majd nem kis bravúrt végrehajtva győzni tudott Zalaegerszegen.

Falco KC Szombathely - Sopron KC 2015.10.11. vasárnap 18:00
Nagy csata várható vasárnap a Falco-Sopron nyugati rangadón, ahol két FIBA-kupás csapat találkozik. A hírek szerint mindkét oldalon debütálhat egy-egy amerikai mezőnyember: a hazaiaknál az irányító Cameron Rundles, a vendégeknél pedig a hátvéd Kevin Tiggs. Ezzel mindkét gárda kihasználja az öt légiós helyét a keretében.

Zalakerámia ZTE KK - Kaposvári KK 2015.10.11. vasárnap 19:00
A héten már másodszor játszik saját közönsége előtt a ZTE, a kék-fehér szurkolók abban bíznak, hogy kedvenceik a Kaposvár ellen feledtetni tudják a MAFC elleni kudarcot. Nem könnyíti azonban a dolgukat, hogy a sérült Djordje Pantelics szereplése továbbra is kérdéses. Igaz Szrecsko Szekulovics edző feje is főhet, hiszen Grebenár Péter után Fodor Mártont is elveszítette a rotációjából.

Vármegyei szövetségek