Férfi NB I. A csoport: Jön a második kör
07
Oct
2015
Férfi NB I. A csoport: Jön a második kör
2015. október 7.  |  00:39
Férfi NB I. A-csoport

Egis Körmend - TLI-Alba Fehérvár 18:00 (Kapitány Gellért, Boros Tamás, Kulcsár Tibor)
Szegedi győzelme után hazai pályán folytatja az Egis Körmend, melynek ellenfele az az Alba Fehérvár lesz, amely szombaton odahaza, hosszabbítás után maradt alul a Zalaegerszeggel szemben. A különbség azonban most annyi, hogy Braniszlav Dzunics vezetőedző már számíthat Kenny Chery játékára, akit miután alaposan megvizsgáltak szívproblémái miatt, zöld jelzést kapott az orvosoktól. A kék-fehérek igazoltak egy új légióst Shawn Glover személyében, ám jelen állás szerint az ő játékengedélyére még várni kell. A vasiaknál a Wesley Channels – Farkas Attila duó szereplése kérdéses sérülés miatt.

Kaposvári KK - MARSO Nyíregyháza 18:00 (Cziffra Csaba, Tőzsér Dénes, Hervay Tibor)
Hatalmas zakóba szaladt bele a nyitófordulóban a Kaposvár Pakson, Szrecsko Szekulovics fiai hazai pályán javíthatnak a Nyíregyháza ellen. Rossz hír azonban a somogyi szurkolóknak, hogy Grebenár Péter után Fodor Márton is kidőlt a sorból, így csökkent a KKK rotációs lehetősége. Az NYKK egyről a kettőre juthat, amennyiben a MAFC után Somogyban is győzni tudna.

KTE-Duna Aszfalt - Naturtex-SZTE-Szedeák 18:00 (Frányó Péter, Jakab László, Surányi Gábor)
Két csalódott csapat találkozik egymással a Messzi István Sportcsarnokban, hiszen a Kecskemét Szombathelyen kapott ki húsz ponttal (57-77), a Szeged pedig hiába vezetett egy félidőn át a Körmend ellen, a végére elfáradt (69-83). Nem is olyan rég, a székesfehérvári felkészülési torna bronzmeccsén összemérte egymással az erejét a két gárda, igaz akkor Nikola Lazics együttese tartalékos felállásban szerepelt, nem is csoda, ha simán kikapott. Most sem sokkal rózsásabb a helyzet a csongrádiaknál, hiszen a térdszalag-szakadást szenvedő Jozo Brkic helyére igazolt Vladimir Ticának kiújult a deréksérülése, így továbbra is klasszikus ötös center nélkül szerepelnek.

Pécsi VSK-PANNONPOWER - Atomerőmű SE 18:00 (Papp Péter, Szabó Gergő, Vida Béla)
Ellentétesen indult a szezon a Pécsnek és a Paksnak. Előbbi simán kapitulált Sopronban, utóbbi viszont – nem kisebb meglepetésre – kiütötte hazai pályán a Kaposvárt. A papírforma a tolnaiak mellett szól, ám Csirke Ferenc együttese már többször is bizonyította, hogy nem szabad leírni. Úgy tűnik, hiányzó egyik oldalon sem lesz, a baranyaiak irányítója, William Walker már az előző meccs harmadik percében megsérült, de azóta rendbe jött a bokája.

Szolnoki Olaj KK - Sopron KC 18:00 (Földházi Tamás, Hegedűs Tibor, Pozsonyi László)
A Szolnok és a Sopron is erőt fitogtatott hazai pályán az első körben. Valamelyik csapat már a második fordulóban elveszíti veretlenségét. A két csapat szeptember 11-én találkozott egymással legutóbb, a güssingi felkészülési tornán Sabáli Balázs együttese 67-63-ra nyert, igaz azóta mindkét oldalon akadt változás a játékoskeretben. A piros-feketék jelenleg hat, a vendégek viszont négy légióssal rendelkeznek.

JP-TOP COP Jászberény - Falco KC Szombathely 19:00 (Benczur Tamás, Gorka Szabolcs, Makovsky Szabolcs)
Tavaly az első, idén a második fordulóban fogadja a Jászberény a Falcót. Forray Gábor és együttese holnap debütál saját közönsége előtt. A kék-fehérek javítani szeretnének a szolnoki vereségük után, a vasiak viszont ott folytatnák, ahol pénteken este a Kecskemét ellen abbahagyták. Érdekesség, hogy a héten mindkét oldalon gondok voltak az irányítókkal: Mike Caffey Szolnokon kisebb térdsérülést szenvedett, Szombathelyen pedig továbbra is a próbajátékon lévő Cameron Rundles játékengedélyére várnak (Eric Atkins szerződését még mindig nem tudták felbontani a sárga-feketék).

Zalakerámia ZTE KK – MAFC 19:00 (Farkas Gábor, Söjtöry Tamás, Praksch Péter)
Tavaly play-outot vívott egymással a két csapat, idén mindkét fél bízik benne, hogy nem kell aggódnia a kiesés miatt. Bencze Tamás együttese semmit nem bízott a véletlenre, az első nagy lépést meg is tette ennek érdekében, hiszen szombaton nem akármilyen meccsen, hosszabbítás után, idegenben verte az Alba Fehérvárt. Könnyen lehet azonban, hogy ez a győzelem vezéráldozattal járt, hiszen Djordje Pantelics megsérült, és egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyit bír majd a holnapi mérkőzésen. A túloldalon is akad egy sérült center: Chris Gadley már a Nyíregyháza elleni vereség alkalmával sem állhatott Stefan Timbus edző rendelkezésére.

Vármegyei szövetségek