02
Oct
2015
Fiú junior, leány kadett: hétvégén kezdődik az alapszakasz
2015. október 2.  |  02:08

A kiemelt utánpótlás bajnokságokban két korosztálynál is a hétvégén kezdődik az alapszakasz. A fiú junioroknál és a leány kadetteknél a következő csapatok az elmúlt évek eredményei alapján selejtező nélkül indulhatnak a legjobbak között:

Fiú junior: Vasas Akadémia, Budapesti Honvéd/A, Szombathelyi KA, Körmendi Törpördögök, Kosárlabda Akadémia Pécs, Dávid Kornél KA, Szolnoki Olaj KK, Debreceni KA-DEAC, MAFC, SZEDEÁK, ELITE Basket Törökbálint és Zsíros Akadémia Kőbánya.

Leány kadett: Vasas Akadémia/A. Csata DSE, Soproni Darazsak Akadémia/A, Kosárlabda Akadémia Pécs, Kecskeméti KA, Atomerőmű KSC Szekszárd, Széchenyi KA/A és Debreceni KA-DSI.

A selejtezőkben mindkét korosztálynál a csoportgyőztesek folytathatják a kiemeltek között. Leány kadettben a DVTK-ÉLKSK, a Szolnoki Sportcentrum, a mindkét meccsén száz pont fölött teljesítő Török Flóris-Törekvés SE/A (a Kecskeméti KC-t 131-33-ra, az MTK-t pedig 109-47-re verték meg) és a BEAC-Újbuda KA/A végzett csoportja élén.

A fiú juniorok selejtezőjében az A-csoportban a Soproni Sportiskola/A mindhárom meccsén túllépte a száz pontot (a ZTE KK-t 122-42-re, az OSE Lionst 110-59-re, a Nyíregyházi Sportcentrum KA/B-t pedig 110-47-re győzték le), és jutott a kiemeltek közé. A B-csoportot a Békéscsabai KK, a C jelűt pedig nagy izgalmak közepette az Újpest-MT nyerte meg, miután a Békési SzSK-t öt (69-64), a Bajai Bácskát pedig három (69-66) ponttal múlta felül. A D-csoportban magabiztosan diadalmaskodott a Nyíregyházi Sportcentrum KA/A.

Részletes eredmények:

Fiú junior: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu18&szakaszid=15&year=x1516

Leány kadett: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu16&szakaszid=37&year=x1516 

Vármegyei szövetségek