Diósgyőri győzelem a bajnoki rajton
01
Oct
2015
Diósgyőri győzelem a bajnoki rajton
2015. október 1.  |  22:45

30 eladott labdája ellenére is 33 pontos különbséggel nyert a Diósgyőr Pasaréten, a Vasas Akadémia ellen.

Igazi idénynyitó jellegűre sikeredett a találkozó eleje, a csapatok egymás hibáiból éltek. Ez főleg az esélyes vendégeket tette frusztrálttá. Bő három és fél perc elteltével a Vasas lengyel légiósa, Cymmer talált be először, mindjárt egy triplával. A játék szervezésében sokat vállaló, és remek dolgokat produkáló diósgyőri Rasheed Rita büntetői egy 8-0-ás roham kezdetét jelentették. A hazai időkérés megtörte a vendégek lendületét, de csak rövid időre, a negyed végén egy 7-0-ás futással újra elhúztak (22-13).

A második negyed hajrájáig elsősorban Farkas Fanni ügyes és eredményes játékának köszönhetően tartotta a lépést a Vasas, de az utolsó percekben Rasheed és Horváth Bernadett is betalált kívülről, sőt a lengyel bajnokság tavalyi pontkirálynője Alyssia Brewer (képünkön) is belelendült. Több akciónál is támadólepattanó után volt eredményes, ezzel pedig szünetre közel húszpontosra nőtt a miskolci előny.

Fordulás után voltak szép momentumai a Vasasnak, de a vendégek egyre inkább elhúztak. Jovanovics és Brewer remekül megértették egymást, a frissen beállt Szabó Petra pedig gyors indításokból szerzett hat pontot. A hajrához közeledve úgy tűnt, hogy a fővárosiak elkészültek az erejükkel, és hamar harminc pontos hátrányban találták magukat. Adamecz Lilla szép alakításain kívül ebben az időszakban egyoldalú volt a játék.

A Vasasnak volt több bíztató periódusa is, de a vendégek a papírformának megfelelően fölényesen nyertek, dacára a harminc eladott labdájuknak is. Az egyik fő faktor a lepattanózás volt, amit 55-24-re nyertek a diósgyőriek. Brewer 16 pontos, 15 lepattanós dupla-duplával nyitott, bár picit árnyalja a képet a 5/14-es mezőnymutató.

Vasas Akadémia - Aluinvent DVTK Miskolc 55-88 (13-22, 16-25, 17-22, 9-19)

Vasas: Cymmer 6/3, Aho 8, Adamecz 14/3, Bajnóczy 7/3, Dobos.  Csere: Zsilinszky 5/3, Solymosi, Gundel-Takács 2, Tóth T. 1, Farkas F. 12, Markó, Kulcsár B.

DVTK: Horváth B. 8/6, Bálint 2, Szécsi 8, Brewer 16, Horti 5.  Csere: Rasheed 9/3, Liktarovics 10/3, Jovanovics 16, Czank 6/3, Bach, Szabó P. 6, Strange 2.

Részletes statisztika: http://netcasting.webpont.com/n4/indexHUN.html?whun_1 

Fotó: dvtk.eu 

Vármegyei szövetségek