A BEAC legyőzte a Győrt
30
Sep
2015
A BEAC legyőzte a Győrt
2015. szeptember 30.  |  23:30

Meglepetés született az újonc BEAC és a Győr utolsó felkészülési meccsén.

A Győr szerezte meg a vezetést Radocaj révén, de Reiner vezetésével a BEAC tartotta a lépést ellenfelével. A negyed második felében a kisalföldiek többször is hibázásra kényszerítették a hazaiakat, akiknek például két ízben is lejárt a támadóidejük. A második negyed elején Grigalauskayte kosaraival, majd Horváth Krisztina triplájával tíz pont fölé nőtt a különbség. A BEAC-ot ekkor Pál Szandra próbálta versenyben tartani, később a centerposzton remekül teljesítő Barnai csatlakozott hozzá, és a félidőre csupán öt pont volt a két együttes között (23-28).

Szünet után lendületben maradtak a hazaiak, és továbbra is a védelmek domináltak. A hazaiaknál a fiatal György Tímea két ügyes kosara lendületet adott a többieknek, a  győriek viszont egyre inkább görcsössé, pontatlanokká váltak. Tőlük ekkor egyedül Török Ágnes volt dícsérhető, aki egy duplát követően, a triplavonalon kívülről is betalált. Az utolsó negyed elején a Pusztai testvérek ügyes megmozdulásai révén fordítani tudtak a fővárosiak, sőt öt ponttal el is húztak. A hajrá bővelkedett az izgalmakban, először Pusztai Sára volt eredményes 49-48-nál, majd tíz másodperccel a vége előtt Radocaj három pontos hátránynál két büntetőt dobhatott. A bedobott első után a második kimaradt, de megszerezte a lepattanót, azonbam nem sikerült a gyűrűbe juttatnia a labdát. 

ELTE-BEAC Újbuda - CMB Cargo UNI Győr 51-49 (9-17, 14-11, 14-10, 14-11)

BEAC: Pusztai S. 11, Pusztai P. 4, Reiner 8, dr. Bagi, Barnai 10.  Csere:Horváth Sz 4, Pál 10, Király, György 4.  Edző:Balogh Judit.

Győr: Radocaj 9, Török 8/6, Takács 2, Varga Zs. 4, Goree 8.  Csere: Laklóth 3, Grigalauskayte 6, Koch 2, Horváth K. 5/3, Pap 2.  Edző: Völgyi Péter. 

Vármegyei szövetségek