Bronzérmes a Sopron Jekatyerinburgban
30
Sep
2015
Bronzérmes a Sopron Jekatyerinburgban
2015. szeptember 30.  |  15:52

Remek kezdéssel, kisebb hullámvölgyekkel, de végig vezetve nyert a Sopron női csapata a jekatyerinburgi Bajnokok Kupáján.

A világválogatottal felérő Jekatyerinburg elleni meccs után ma a Bajnokok Tornája bronzmeccsén megoldhatóbb feladatot kaptak a soproni lányok. A svéd bajnokcsapat ellen határozottan kezdtek a mieink, bő két perc után 7-0 állt az eredményjelzőn. Krnjics remekül elkapta a fonalat, négy perc elteltével tíz pontnál járt, az Uniqa pedig 12-2-re vezetett. A svédek nem találták az ellenszert, és rövidesen már 22-6 lett az állás. A negyed hajrájában jött egy kis könnyelműsködés soproni részről, és a Lulea két triplának is köszönhetően egy 10-2-es rohamot produkált. A kisszünet jót tett Sterbenz mester lányainak és egy 15-3-as futással válaszoltak, melyben Weninger (képünkön) és Zsovár is elsüllyesztett egy-egy triplát. Az első negyedhez hasonló forgatókönyv szerint ezúttal is a végére támadt fel a svéd bajnok, a húsz pont feletti hátrányát tizenkettőre faragva (48-36).

A második félidő elején Dubei Debóra két ügyes kosárral vétette észre magát, és Halvardsson is remekül játszott honfitársnői ellen, jórészt a svéd centernek köszönhetően lett újra húsz pont a különbség (67-47). A záró negyedben a Lulea mindent megpróbált az eredmény kozmetikázására, de csak pillanatnyi fellángolásokra futotta tőlük. A negyed végére az alacsony szerkezetben játszó Lulea betörés utáni kosarakkal még tíz pontra feljött, de Zsovár triplája végleg szertefoszlatta reményeiket, így a soproniaké lett a bronzérem - teljesen megérdemelten!

Uniqa Sopron - Lulea (svéd) 84-70 (24-16, 24-20, 19-11, 17-23)

Sopron: Ciglar 7/3, Fegyverneky 6, Simon, Crvendakics 7, Krnjics 31.  Csere: Zsovár 6/6, Halvarsson 18, Weninger 3/3, Határ 2, Dubei 4.

 

 

 

Vármegyei szövetségek