Az NKE csapata a másodosztályban
29
Sep
2015
Az NKE csapata a másodosztályban
2015. szeptember 29.  |  23:03

Óriási ugrással, a Budapest bajnokságból a Női Amatőr Nemzeti Bajnokság Keleti csoportjában találta magát a Nemzeti Közszolgálati Egyetem csapata.

Gyarmati István, a csapat vezetőedzője elmondta, hogy mivel a hölgyeknél nincs NB II, de szerettek volna feljebb jutni, megkockáztattak egy nagyobb ugrást felfelé.  Az NKE KTK DSE benevezte a csapatot a másodosztálynak megfelelő Amatőr Nemzeti Bajnokságba, annak is a Keleti-csoportjába. Természetesen a céljuk a debütáló idényükben nem lehet más, mint a bentmaradás, ehhez rengeteg munkára van szükség mind a játékosoktól, mind a szakmai stábtól és nem utolsósorban a vezetőségtől is.

Nem kevesebb, mint tizenkét új igazolás érkezett, néhányuk felnőtt másodosztályú tapasztalattal. Tarnai Kata az MTK második csapatából, míg Aradi Zsanett, Horváth Anna és Körtvélyesi Ida a Városmajorból csatlakozott az együtteshez. A tanulmányait Budapesten folytató Hájer Tamara Miskolcról, Szabó Anna és Majsai Virág a Csatából érkezett. A szakvezető elmondta, tudatosan próbált olyan fiatalokat keresni, akik több játéklehetőséget szeretnének. Bízik benne, hogy ez a több helyről verbuvált társaság hamar összeszokik, és akkor sikerülhet a közös cél, a biztos bentmaradás!

A főpróba remekül sikerült, a Hepp Kupában 74-55-re nyertek a Tata elleni idegenbeli mérkőzésen.

 

Vármegyei szövetségek