Bajai Bácska FKE - Szolnoki VSI/A 46-62
28
May
2015
Bajai Bácska FKE - Szolnoki VSI/A 46-62
2015. május 28.  |  11:17
Kétpercnyi játék után született meg a torna első kosara a szolnokiak jóvoltából. Újabb két perc után egyenlített a bajai csapat. A negyed közepére 9-5-ös vezetést szerzett a Szolnok, s ebből két pontot megtartott a negyed végére. A második negyedben is a szolnokiak játszottak jobban. Továbbra is sokat hibáztak a bajaiak, főleg a védekezés és az indítások terén teljesített gyengén a Bécska. Pálkerti edző próbálta idkérésekkeé és cserékkel visszazökkenteni a rendes kerékvágásba tanítványait, ez sikerült is valamennyire, ám a szolnokiak ritkábban tévedtek a palánk alatt. Így történhetett meg, hogy a második negyed közepére 22-9-re növelte előnyét a Szolnok. A nagyszünet előtti percelben magához tért a bajai csapat és feljött 10 pontra (24-14), ám a szolnokiak edzője azonnal reagált, s időkérésével kizökkentette ritmusokból a bajaiakat. Szünet után jól kezdett a Bácska, de a Szolnok sem hagyta magát. Állandósult a 10 pont környéki szolnoki vezetés (25. perc: 26-38, 28. perc: 30-38). Az utolsó negyedben már a vendégek diktáltak, s az történt a pályán, amit ők akartak.

Pálkerti Tamás edző: - Görcsösen játszottunk. Ez volt a leggyengébb meccsünk ebben az idényben. Sajnos akkor sem győztünk volna, ha reggelig játszunk. Féltem a délelőtti időponttól. Beigazolódott a félelmem. Nincs más megoldás, mint nyerni a következő két csoportmeccsen. Hátra van még két szoros meccsünk.

Szolnoki Zoltán edző: Az elején látszott, hogy kevés pontos lesz a találkozó, s az nyer, aki kevesebbet hibázik. Szerencsére sikerült feltörni az ellenfél védelmét.

Vármegyei szövetségek