Kecskeméti KA - Százhalombattai KSE 74-63
17
May
2015
Kecskeméti KA - Százhalombattai KSE 74-63
2015. május 17.  |  10:52
Jobban kezdett a 7. helyért folytatott harcban a Százhalombatta, Katona triplájával már 8-13-ra vezettek a negyed felénél. Katona második hármasa már 10 pontos battai vezetést jelentett (8-18). A negyed végére azonban felébredt a Kecskemét is, és Gereben Lívia vezetésével egy pontra zárkózott (21-22).

A második negyedben a vezetést is megszerezte a Kecskemét, a szünetig pedig 9 pontos előnyre tett szert (45-36).A harmadik negyed közepén a nyitónapon keresztszalag-sérülést szenvedett Révész Boróka után Révész Sára esett nagyot és ütötte meg a fejét. Közben a Százhalombatta 3 megközelítette ellenfelét (46-43), 2 perccel később azonban ismét magabiztos, 9 pontos vezetést szerzett a Kecskemét, amely 58-51-re vezetett az utolsó negyed előtt. Többször 10 pont alá csökkentette a különbséget a Százhalombatta, de szorossá már nem tudta tenni a végjátékot. 74-63-ra nyert a Kecskemét, ezzel megszerezte a torna hetedik helyét.

Ivkovicsné Béres Tímea: Örülök ennek a győzelemnek, és annak, hogy a lányok a végére össze tudták szedni magukat. Nagyon jó volt ez a torna, kiegyenlített volt a mezőny. Mindenkinek gratulálok, szerintem mindenkinek nagyon hasznos volt ez a döntő.

Bálintné Hegedűs Magdolna: Csapatom hektikus volt a mai mérkőzésen. Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, aztán megállt a tudomány. A tegnapi játékvezetés a maihoz képest nagyon jó volt: nem tudom, hogy azért-e, mert kisvárosból jöttünk, és támogatni kell a nagy csapatokat, de nem ugyanazt látják mindkét oldalon. Ehhez a felfogáshoz nagyon nehéz alkalmazkodni. Szét vannak karmolva a lányok, ami benne van a játékban, de akkor mindkét oldalon ugyanaz legyen a kritérium. De a hibákat magunkban kell keresni, hol a védekezésünk esett vissza, hol a támadásunk állt meg. Nekünk ez jutott ezen a tornán.

Vármegyei szövetségek