Kecskeméti KA - Atomerőmű KSC Szekszárd 77-79
16
May
2015
Kecskeméti KA - Atomerőmű KSC Szekszárd 77-79
2015. május 16.  |  12:17
A szombati játéknap első mérkőzésének tétje az volt, melyik csapat játszhat majd az ötödik helyért. A két alacsony szerkezetű együttesből a Kecskemét szerzett 10 pontos előnyt az első negyedben, melyet a félidőre 12 pontra növelt a Szekszárd ellen (44-32).


A harmadik negyedben további 3 ponttal 15-re növelte a differenciát Ivkovicsné Béres Tímea csapata, a Szekszárd azonban nem adta fel, 5 perccel a mérkőzés vége előtt 2 pontra zárkóztak a tolnaiak Studer Ágnes vezérletével (67-65). Studer 2+1-gye után már csak egy pont volt a különbség, Antóni büntetőjével pedig egalizált a Szekszárd. Gereben visszavette a vezetést, Horváth ismét egyenlített. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, 28 másodperccel a lefújás előtt Horváth középtávolijával átvette a vezetést a Szekszárd. Kecskeméti időkérés után Gereben büntetőzhetett, egy pontot szerzett. A túloldalon Némedi volt pontos a büntetővonalról (76-79), majd Kovács jutott büntetőkhöz. Egyet értékesített, ezzel 77-79-re a Szekszárd nyerte a találkozót, és játszhat az ötödik helyért vasárnap.


Szabó Noémi: Heroikus küzdelem volt egy nálunk erősebb csapat ellen. Büszke vagyok a lányokra, hogy végre csapatként dolgoztunk, megcsináltuk!


Ivkovicsné Béres Tímea: Gratulálok a Szekszárdnak, egyértelműen mi veszítettük el ezt a mérkőzést. Nem szeretek a játékvezetőkkel foglalkozni, de mind a Pécs elleni, mind a mai mérkőzésünket befolyásolta Szilágyi játékvezető hozzáállása.

Vármegyei szövetségek