Százhalombattai KSE - Atomerőmű KSC Szekszárd 72-62
15
May
2015
Százhalombattai KSE - Atomerőmű KSC Szekszárd 72-62
2015. május 15.  |  12:10
A Szekszárd kezdte jobban a mérkőzést, 2-6-ra vezetett a 3. percben a Százhalombatta ellen. Katona Bianka viszont egyenlített, majd Szeiler triplájával a vezetést is átvette a Százhalombatta. Az első negyed végére el is lépett az SZKSE, 21-15-re mentek.

A második negyed elején tovább növelte előnyét az Atomerőmű ellen a Százhalombatta, 24-15-re is vezettek, mikor Némedi és Studer vezetésével megkezdte a felzárkózást a Szekszárd. A Százhalombatta azonban 51%-kal célzott mezőnyből, 3-ból 2 triplájuk pontos volt, Takács távolijával pedig ismét 10 pont fölé nőtt a különbség (34-23). Az utolsó két percben viszont szorított védelmén a Szekszárd, és támadásban is jobban koncentrált a csapat, ennek eredményeként a félidőre 40-37-re felzárkóztak.

A második félidő elejét megint a Százhalombatta kapta el jobban, és a 22. percre 44-37-re vezetett. A következő percekben többször 3 pontra zárkózott a Szekszárd, ám a Százhalombatta ennél közelebb nem engedte ellenfelét. A negyed vége 58-52 lett a Százhalombattának.

Strupka kosarával már 8 ponttal vezetett az SZKSE, de Studer és Némedi ismét rohamot vezényelt, Némedi triplájával egy pontra zárkózott, Studer távoli kosarával pedig a 35. percben a vezetést is átvette a Szekszárd (60-62). Ezen a ponton viszont elfogyott a Szekszárd ereje, a végjátékban pedig 12-0-s sorozattal 72-62-re nyert a Százhalombatta.

Bálintné Hegedűs Magdolna: Nagyon örülök, hogy sikerült legyőznünk a Szekszárdot. Reménykedtünk benne, mert a bajnokság folyamán már kétszer sikerült, de ez volt talán a legnehezebb mérkőzésünk. Nem tudom, mi van a sérült játékosunkkal, remélem, nem komoly a sérülése. A lányok ma jobb dobóformát mutattak, ez is hozzásegített minket a mérkőzés megnyeréséhez.

Szabó Noémi: Gratulálok a Százhalombattának, teljesen megérdemelt a győzelmük.

Vármegyei szövetségek