Ez történt tavaly...
13
May
2015
Ez történt tavaly...
2015. május 13.  |  14:13
Nagycsatát ígért a torna döntője, melyet a két veretlen, a Győr ésa Vasas vívott meg egymással. Utóbbi hamar állva hagytaellenfelét, mely meghatározta az egész mérkőzést. Megérdemelt,és magabiztos Vasas diadalt hozott végül a döntő. 

Akét szurkolótábor gondoskodott a jó hangulatról, a többi acsapatokra volt bízva. A Vasas kezdett jobban, és lendületesjátékkal állva hagyta a győrieket, akiknek az első 5 percbencsupán 2 pontra futotta az erejükből (2-8). Jól mozgatták alabdát a magas győri védőfallal szemben, védekezésben pedigmindenhova odaértek. Gálos László a 6. perc elején nem is várttovább az időkéréssel (4-10). Horváth Krisztina vette válláracsapatát, de ebben az időszakban csak ő volt veszélyes a Vasasgyűrűjére. A győriek másik nagy problémája a palánk alattvolt, ahol nem tudták érvényre juttatni magassági fölényüket,és a lepattanók szinte mindegyike a fővárosiak kezében landolt.Extázisban kosárlabdázott a Vasas, mely az első negyed során 15(!) pontos előnyre tett szert az enervált győri lányokkal szemben(11-26). 

Akét negyed között alapos fejmosást kaptak a győri lányok, akikteljesen más harci kedvvel jöttek vissza a folytatásra. Védekezéstis váltottak, és bizony a zóna alaposan megzavarta a Vasasegyüttesét. Mindenütt győri kezek magasodtak a piros mezesekelőtt, amit nehéz volt átdobni. Támadásban is jobbanmegoszlottak a győri terhek, melynek számszerű eredménye lett.Újra látótávolságba kerültek a kisalföldiek, akik ráéreztekarra, mivel lehetnek eredményesebbek (25-32). 

A szünet után még közelebb lopódzott a Győr! László Borókaközéptávoli találatával már csak egy találatra voltakellenfelüktől (32-34). Egyenlíteniük azonban nem sikerült,köszönhetően néhány pontos pasaréti büntetőnek, és Ahotriplájának (28. perc 32-40). A Vasas is bevállalta a zónát,mellyel együtt visszaesett a győri gólok száma. Ahogy fogyott ahátralevő idő, úgy lett egyre feszültebb a hangulat a kispadokkörnyékén. Az új erőre kapott Vasas a negyed végére ismétnövelte a távolságot (34-44). 

Folytatódottaz állóháború, egyik fél sem engedett a zónából. Így inkábbküzdelmes, izgalmas, mintsem látványos találkozó alakult ki akét veretlen összecsapásából. Amolyan igazi döntő. A beragadtgyőrieket Török Ágnes próbálta kihúzni egy szép betöréssel.Nem maradt azonban adós a válasszal a túloldal sem, ahol TóthTímea volt pontos (33. perc 36-50). Egyre kilátástalanabbhelyzetbe került a Győr, hiszen már csak 5 perce volt, hogyledolgozza a 16 pontos hátrányát (35. perc 39-55). A 37. percbenmár 20 is volt közte, a mérkőzés végleg eldőlt (39-59). Azutolsó percek már az ünneplés jegyében teltek. A jó állományúVasas egységes csapatmunkával lépett vissza a kadett korosztálytrónjára. 

GálosLászló (UNI Győr): Gratulálok csapatomnak! Szép eredményt értekel! Az összes többi együttesnek is minden elismerésem, akik ittvoltak! 

EördöghEdit (Vasas Akadémia): Nagyon örülök, hogy a tavalyi év utánbebizonyítottuk magunknak, hogy itt a helyünk! Nagyon örülök azaranyéremnek! Sokat dolgoztunk, napról napra egyre jobb játékotmutattunk, mely a mai döntőben csúcsosodott ki. Gratulálok alányoknak! 

Atorna döntője után került sor az ünnepélyes eredményhirdetésre,melynek keretben különdíjak is kiosztásra kerültek. 

Atorna Legjobb Játékosa a pécsi Nagy Dorottya lett, aki agólkirálynői címet is begyűjtötte. A Legtöbb Lepattanót asoproni Kuttor Enikő gyűjtötte be, míg a Legjobb VédőjátékosBach Boglárka lett a Vasasból. A torna All-Star ötöse akövetkezőképpen állt fel: Aho Nina (Vasas Akadémia), HorváthKrisztina (UNI Győr - Széchenyi KA), Kuttor Enikő (SoproniDarazsak Akadémia), Tóth Tímea (Vasas Akadémia), Nagy Dorottya(PVSK) 

Acsapatok legjobbjai: Némedi Flóra (Szekszárd), Gereben Lívia(Kecskeméti KA), MTK Budapest (Jankó Flóra), Angyal Nikolett(Csata DSE), Benke Sára (Pécsi VSK), Kocsis Fanni (Soproni DarazsakAkadémia), László Boróka (UNI Győr Széchenyi KA), SolymosiNoémi (Vasas Akadémia)

Vármegyei szövetségek