26
Sep
2014
UP selejtezők: megvannak a továbbjutók
2014. szeptember 26.  |  22:27
A hétvégén lejátszották a fiú junior és a leány kadett selejtezőket, ahol a tét a kiemelt bajnokságba jutás volt. A fiú junioroknál a hat ötcsapatos csoportból az első két-két helyezett örülhetett. Az A-csoportban a MAFC négy sima győzelemmel lépett tovább; őt követte a SZEDEÁK, amely a MAFC elleni meccsét leszámítva szintén simán nyert a többi találkozóján.

A B-csoportban a házigazda Kosárlabda Akadémia Pécs/A és a Békési SzSK szintén simán jutott tovább, akár csak a C-csoportban a Vasas Akadémia és a Zsíros Akadémia, az F-ben pedig a Dávid Kornél KA/A és a Debreceni Kosárlabda Akadémia-DEAC. A D-csoportban a csoportelsőségért játszott találkozó igen szorosra sikerült: a Budapest Honvéd/A 76-74-re megverte az így második helyen záró Körmendi Törpördögöket.

Az E-csoportban is voltak izgalmak: a csoportot a Szombathelyi Kosárlabda Akadémia nyerte meg, ehhez azonban kellett az ELITE Basket Törökbálint ellen aratott hárompontos sikere (74-71). Nem sokon múlt, hogy a Pest megyeiek a második helyen továbblépjenek, ám a Kecskeméti Kosárlabda Akadémia/A73-72-re legyőzte és így bejutott a kiemeltek közé.

A leány juniorok között a három négyes és egy hármas csoportból az első helyezettek folytathatják a legjobbak között. Az A-csoportban a körbeverésből a Dávid Kornél KA  jött ki a legjobban. A B-ben a Szeged KE nyert háromszor: a legszorosabbra az első győzelme sikerült, amelynek során 49-43-ra verte meg a Mezőberény KK-t.

A C-csoportból a Debreceni Kosárlabda Akadémia DSI, a D-ből pedig az Atomerőmű KSC Szekszárd simán jutott be a kiemelt bajnokságba.

A részletes programot az alábbi linkeken találják meg:

Fiú junior: http://www.kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu18&year=x1415

Leány kadett: http://www.kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu16&year=x1415

Vármegyei szövetségek