19
Sep
2014
Fiú kadett: túl az első körön
2014. szeptember 19.  |  20:25
Lejátszották az első selejtező kört a fiú kadett bajnokságban, ahol a hét csoportból az első két-két csapat jutott tovább a második körbe. Budapesten az A-csoport élén az Újpest és a MAFC végzett, az E-csoportot pedig a Dávid Kornél KA/A nyerte meg és a Széchenyi KA Győri KC lett a második.

Fehérváron a Kaposvár tarolt, a második helyen pedig a Budaörs végzett. Debrecenben a házigazda nem sokkal maradt alul a Vasassal szemben (62-68), és így lett mögötte második, igaz, a Kecskemétet hasonlóan szoros meccsen 80-76-ra legyőzte.

Pécsett nagy fölénnyel nyerte meg a csoportot a házigazda, amely mögött a szintén sima győzelmeket arató Soproni Tigrisek zárt. Békéscsabán a hazai csapatnak már kevésbé volt könnyű dolga, amely két sima győzelem mellett a csoportelsőségért a másodikként záró Nyírsuli/A-t verte meg 68-65-re. Sopronban a Soproni Sportiskola/A végzett az élen két sima győzelemmel; a második helyen a Nyírsuli/B zárt.

A selejtező második körében hat négyes csoportból majd az első két-két helyezett jut be a kiemelt bajnokságba. A többiek a regionális bajnokságban folytatják a küzdelmeket, és négyüknek még az idén lehetőségük lesz bekerülni a kiemeltek közé.

A részletes eredményeket az alábbi linken tekinthetik meg:

http://www.kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu16&year=x1415

Vármegyei szövetségek