U16 fiú: cél az 5. hely
28
Aug
2014
U16 fiú: cél az 5. hely
2014. augusztus 28.  |  13:09
U16-os férfi B-divíziós Európa-bajnokság, F-csoport, középdöntős csoportkör, 3. forduló
Strumica, Macedónia

Magyarország (1-2) - Ausztria (0-3) 59 - 49
(20-16, 14-10, 14-13, 11-10)
Magyarország: Doktor 10/6, Lewis 10, Rudner 9/6, Bordács 8, Pápai 7.
Csere: Durázi 2, Kucsora 6/3, Fülöp 5, Kerpel-Fronius -, Németh Á. -, Molnár L. -, Laczó 2.
Ausztria legjobb dobói: Hofbauer 9, Ersek 8, Popic 7

Farkas Dávid technikai vezető helyszíni beszámolója:
A tegnapi vereséggel biztossá vált, hogy az 5.-8. helyért folytatjuk a küzdelmet, ennek megfelelően a tegnapi vacsora után új célt fogalmazott meg a szakmai stáb, mely a következő lett: Szerezzük meg az 5. helyet!
A délelőttöt ismét videózással töltöttük, ahol az osztrákok erősségeit és gyenge pontjait mutatta meg a szakmai stáb a srácoknak.
A mérkőzésre 12:45-kor indultunk, ebben a korai időpontban még nem játszottunk mérkőzést az Eb-n.
Nagyon nagy hőség volt a minket szállító buszban, szinte óráknak tűnt az a 10 perc, mire a csarnokba értünk.
A mérkőzésre nagyon jól felpörögtek a srácok, ám kicsit álmosan kezdtük az első negyedet.
A második negyedben valamelyest szigorítottunk védekezésünkön, ám mivel támadójátékunk még továbbra is akadozott, nagy különbségben nem, de a játék képében nagyon a "sógorok" fölé nőttünk.
A második félidőben még agresszívabbakká váltunk, így egy pillanatra sem fért kétség ahhoz, hogy ki hagyja el győztesen a pályát.
Győzelmünknek köszönhetően a másik középdöntő csoport 4. helyezettjével találkozunk pénteken 16:30-kor, ahol a tét az lesz, hogy az utolsó napon az 5. vagy a 7. helyért küzdhetünk meg.
Az amúgy nyugodt hangulatban zajló derbi után jó volt újra látni mosolyogni a srácokat, akik 2 játéknap után ismét győztesen hagyhatták el a pályát.
A mai délután és a holnap egész nap szabad lesz, így a kilátogató szülők találkozhatnak a srácokkal hosszabb időre, valamint a hotelban található medencét is használatba vettük már, hogy regenerálódjunk a mögöttünk álló 2 középdöntős mérkőzés után.
Folytatás tehát pénteken, 16:30-kor!!!

Ferenczi Tamás:
A Montenegró elleni vereség után sikerült talpra állnunk és ha egy nem is látványos és könnyű mérkőzésen, de megérdemelt győzelmet arattunk. A folytatásban mindent megteszünk annak érdekében, hogy megszerezzük az 5. helyet.
A pihenőnapon következő ellenfelünkre, a belga válogatottra készülünk, edzünk egyet és regeneráljuk a játékosokat.

Németh Ákos:
Az elején álmosan kezdtük a mérkőzést, de végig tartottuk pár pontos előnyünket. A félidő után kisebb hullámvölgybe keveredtünk, melyből gyorsan kilábaltunk. Kiváló védekezésünknek köszönhetően közel 20 pontosra növeltük előnyünket, ám a végén kicsit kiengedtünk, így szomszédaink 10 pontra megközelítettek minket.

Molnár Levente:
A mérkőzést mindkét csapat kapkodva kezdte, aztán egyre jobban kezdtük kontrollálni a játékot. A második félidőben szorítottunk a védekezésen, így magabiztos előnyre tettünk szert, melyet sikerült megőriznünk nyugati szomszédaink ellen, így 2 nap után újabb sikernek örülhetünk.

Vármegyei szövetségek