U16 fiú: A magyar válogatott már a legjobb nyolc között
24
Aug
2014
U16 fiú: A magyar válogatott már a legjobb nyolc között
2014. augusztus 24.  |  10:42
U16-os férfi B-divíziós Európa-bajnokság, C-csoport, csoportkör, 4. forduló
Strumica, Macedónia


Magyarország (3-0) - Hollandia (1-2) 71 - 70 (16-19, 19-22, 20-16, 16-13)
Magyarország: Doktor 12/6, Lewis 15/3, Kucsora 12, Bordács 13, Pápai 2.
Csere: Németh Á. -, Fülöp 7, Kerpel-Fronius -, Durázi 10, Molnár L. -, Laczó -.
Hollandia legjobb dobói: Hoeve 18/15, Onuoha 12, Bruijnzeels 11/6

Kipontozódott: Pápai (35. perc), Bordács (37. perc)

Farkas Dávid technikai vezető igen hangulatátadó helyszíni beszámolója mellett a két fontos pillanatokban jól beszálló csere, Durázi Krisztofer és Laczó Levente nyilatkoztak az U16-os válogatott tegnap esti, Hollandia ellen aratott szoros győzelméről, melyen a nyolc közé jutását garantálta a B-divíziós Eb-n Ferenczi Tamás legénysége.

"A mérkőzés előtt 30 perccel megérkeztek a csarnokba a válogatottunkat elkísérő szülők. Egy teli kisbusszal érkeztek és hatalmas szurkolást nyújtottak a mérkőzés folyamán.
Hatalmas motivációval érkeztünk a csarnokba, mivel a képlet adva volt. Győzelem esetén a legjobb 8 között vagyunk, egy esetleges vereség után pedig a csehek elleni mérkőzés döntene a továbbjutásról.
Ennek megfelelően szinte extázisban melegítettünk és kezdtük el a mérkőzést.
9-0-át mutatott az eredményjelző pár perc után, ám tudtuk korántsem lesz ez egyszerű.
Hamar fel is jöttek a hollandok, sőt az első félidőben már 10 ponttal is elhúztak a narancsosok.
Félidőben, a tegnapihoz hasonlóan ismét rendrakás jött a fejekben és úgy láttam, a második félidőben nem nyerhet más, csak mi.
A második félidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok, szinte nem volt 4-5 pontnál nagyobb különbség. Az utolsó 2 percnek 2 pontos előnyről indultunk neki. Ekkor először a hollandok, majd mi dobtunk egy duplát. A hollandok 64 másodperccel a vége előtt 2 büntetőhöz jutottak, ám Lemke kihagyta mindkettőt, az ellentámadásból pedig Bence dobott egy hatalmas duplát a festékből.
Ezután jött egy támadás ott amelyből egy 2 pontos született, így 1 pontosra szűkült a hátrányunk, majd egy offenzíva itt, de ebből sajnos nem született kosár.
25 másodperc volt hátra, mikor a holland edző magához hívta fiait.
2 másodperccel a vége előtt Bruijnzeels dobása nem ért gyűrűt, a labda pedig Cheti kezében landolt.
Ekkor megszólalt a duda!!! A mérkőzés végét, és a 8-ba jutásunkat jelző dudaszó!!!
Őszintén szólva 2 órával a meccs után már nem emlékszem, hogy ki kinek a nyakába ugrált... Hatalmas kő esett le mindenki szívéről, hiszen nem kevés munkába került ezen a mérkőzésen a győzelem megszerzése!
A találkozó után 15-20 percig az ünneplésé volt a főszerep, ám ezután a szakmai stáb tudatosított a srácokban, hogy a holnapi mérkőzés hatalmas fontossággal bír, hiszen a csehek elleni eredményt visszük magunkkal a középdöntőbe. Így aztán visszajöttünk a szállodába, megvacsoráztunk és a srácok lefeküdtek aludni.
Mindenkinek Köszönjük, aki a mai mérkőzésen gondolt ránk, szurkolt nekünk!
Személy szerint elmondhatom, fantasztikus érzés és hatalmas élmény volt a kispadról átélni egy ilyen győzelmet!!!
Folytatás vasárnap, 16:30-kor a csoportdöntőn, Csehország ellen!
HAJRÁ MAGYAROK!!!"

Ferenczi Tamás szövetségi edző értékelése a holland mérkőzés után:
Ma játszottunk eddig legjobban az Európa.bajnokság során, igazi csapatjátékot nyújtottunk.
Nagyon sok nehézséget el tudtunk viselni. A küzdőszellemért és győzni akarásért pedig maximális dicséretet érdemelnek a fiúk.

Durázi Krisztofer:
Remekül kezdtük a mérkőzést, hiszen 9-0-ra vezettünk, a negyed végére azonban feljöttek a hollandok, sőt a vezetést is átvették. A 2. negyedben nem koncentráltunk eléggé, így a félidőre is ők mehettek előnnyel. A 3. negyedben összekaptuk magunkat és szorossá tettük a mérkőzést, majd a 4. negyedben fej-fej mellett haladtunk és a végén a jobban koncentráló csapat nyert.

Laczó Levente:
Nagyon fontos mérkőzésen vagyunk túl. Fejben és védekezésben nagyon ott voltunk az egész mérkőzés során, ez segített győzelemhez minket. A sérülések ellenére, a kispadról beszállók is jól felvették a meccs ritmusát, úgy érzem kisebb hibáim ellenére nekem sem ment rosszul a játék.

Vármegyei szövetségek