U16 fiú: Kezdésnek fontos diadal Bulgária ellen
22
Aug
2014
U16 fiú: Kezdésnek fontos diadal Bulgária ellen
2014. augusztus 22.  |  11:00
Forrás: Kezdő5.hu

Már az első félidő derekán 21 pontos előnye volt a szerdai edzésen palánkot törő(!) Bordács Soma vezette magyar U16-os válogatottnak, mely bár a hajrá előtt még nagyon fölengedte riválisát, ám végül nyitásként kulcsfontosságú meccset nyert a szintén a továbbjutásra ácsingózó Bulgária ellen.

U16-os férfi B-divíziós Európa-bajnokság, C-csoport, csoportkör, 2. forduló
Strumica, Macedónia

Magyarország (1-0) - Bulgária (0-2) 73 - 59
(23-12, 14-12, 13-23, 23-12)
Magyarország: Doktor 7/3, Lewis 15, Rudner 5, Bordács 14, Pápai 7.
Csere: Kucsora 15/3, Durázi 4, Fülöp 6, Kerpel-Fronius -, Molnár L. -.
Bulgária legjobb dobói: Kotsev 18/6, K. Dimitrov 14/3, Mitrovsky 10

Kipontozódott: Fülöp (38. perc), Durázi (39. perc)

Az ellenállhatatlanul kezdő Bordács Soma (14 pont, 7 lepattanó) és a csereként nyolc gyors ponttal indító Kucsora Csaba főszereplésével 23-12-re nyerte az első 10 percet a Ferenczi-legénység, mely rátéve erre egy lapáttal 10 megválaszolatlan ponttal indította a második etapot és sokáig úgy festett, esélyt sem hagy felnőtt szinten magasabban jegyzett, ám ebben a korosztályban hasonló erősségűnek tartott riválisa számára.

Ám a magasembereink - akik közül Fülöp és Durázi végül a kipontozódás sorsára jutott - elkezdték gyűjteni a személyi hibákat, a bolgárok pedig a 18 egységig jutó Kotsev vezetésével gyűjtöttek egy kis momentumot maguknak az első félidő végére, ám ezt az etapot is megnyerték a mieink, így 13 pontos előnnyel mehettek pihenni Doktorék (7 pont, 4 lepattanó, 4 gólpassz, 2 szerzett labda). Érdekesség, hogy a benti magasságbeli hátrány ellenére a lepattanó harcot végül 42-34-re hozták is Fülöpék (6 pont, 7 lepattanó).

A fordulás után sajnos nem sikerült új lendületet venni, az előny egyre fogyott, egészen két pontnyira feljött (48-46) a tegnap a csehek ellen komoly előnyről bukó Bulgária, ezt a 10 percet kétszámjegyű különbséggel bukták el fiaink, akik a záró negyedben ugyan többször is felengedték egyetlen pontnyira az ellenfelet (58-57), ám Kucsora (15 pont)  és Lewis (15 pont, 4 lepattanó, 3 szerzett labda) mindig a lehető legjobbkor találtak be és a végjátékban vezérei voltak a magyar válogatottnak, mely összességében nagyon bíztató, 14 pontos győzelemmel nyitotta a kontinensviadalt, ezzel igencsak előnyös helyzetbe jutva közvetlen riválisával szemben.

Ma 16:30-tól Írország ellen folytatják a mieink a csoportküzdelmeket!

Ferenczi Tamás, szövetségi edző:
A második negyed ötödik percében 21 pontos vezetésünknél érthetetlen módon könnyelművé, támadásban fegyelmezetlenekké váltunk. Magunkra húztuk az ellenfelet, de a saját magunk által ásott mély gödörből dicséretes módon kimásztunk.

Fülöp Bence:
A meccshez kellő komolysággal álltunk hozzá. Az első félidőben talán kicsit túl is izgultam, mivel ez volt az első mérkőzésünk. A második félidőre azonban sikerült összekapnom magam, és sikerült jó teljesítményt nyújtanom. Úgy érzem, hogy a csapat elég jól helyt állt.

Lewis Chester:
Az Eb-hez megfelelően álltunk hozzá, és jól kezdtük a mérkőzést, de ez a jó hozzáállás nem volt elég ahhoz, hogy az egész mérkőzésre kiterjesszük, mivel nekünk ez volt az első találkozónk. A második félidőre kicsit visszavettünk az iramból, és a bolgárokat közelebb engedtük magunkhoz, így egy új mérkőzés kezdődött. Izgalmas végjátékban, de úgy gondolom, magabiztosan nyertük meg a mérkőzést.


Vármegyei szövetségek