Oda-vissza vertük a portugálokat
20
Aug
2014
Oda-vissza vertük a portugálokat
2014. augusztus 20.  |  22:54
Az Eb-selejtezők E-csoportjának 4. fordulójában, szerdán este közel 2000 néző előtt Portugáliát fogadta Kecskeméten a magyar férfi kosárlabda válogatott. A feldobás előtt a nemrég hosszas betegsége után elhunyt, a válogatottnál is dolgozó gyúró, Polster Péter családját köszöntötték.

Szinte rögtön a kezdés után megsérült az ellenfél legjobbja, Da Silva, akit le is kellett cserélni. 5-0-val kezdtek a vendégek, amire aztán hét ponttal feleltünk. Kevés pont született az első negyedben, melyet 16-15-re megnyertünk. A folytatásban Hallman vezérletével visszavette a vezetést Portugália. Szinte végig rohannunk kellett az eredmény után, ráadásul két centerünk, Tóth Ádám és Keller Ákos is faultproblémába került. A félidőben 30-32-es eredményt mutatott a tábla.

A harmadik negyed első felében nem változott a játék képe. Aztán szigorítottunk a védekezésünkön, aminek köszönhetően sikerült elhúznunk. Eilingsfeld triplája után már kilenc volt közte, időt is kért Mario Palma. Wittmann hármasa zárta az etapot, mely után 53-42-re vezettünk.

Szétestek, fizikálisan elfáradtak a portugálok, Wittmann, Thomas és Keller vezérletével sikerült rátennünk még egy lapáttal, egy 10-0-ás roham után már több mint húsz volt a differencia (63-42). Fernandes-ék leblokkoltak, és bár a végére sikerült kozmetikázniuk az eredményen, a győzelmünk egy percig sem forgott veszélyben.

Sztojan Ivkovics, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: Nehéz volt meccs volt, a centereink elég hamar összeszedtek három faultot, Csorvási viszont remekül szállt be. Thomas-on talán látszott, hogy sérülten vállalta a játékot, húzta is egy kicsit a lábát, de ma is bizonyította, hogy ő is ugyanolyan hasznos tagja a magyar családnak, mint a többiek.

Nagyon büszke vagyok a srácokra, példa lehet mindenki számára ez a válogatott. Ma is rengetegen szurkoltak nekünk a helyszínről, köszönjük nekik a bíztatást. Nagyon nagy szó, hogy úgy utazhatunk Grúziába, hogy egy győzelemmel akár ki is juthatunk az Eb-re. Most rólunk mesél egész Európa, de azt hiszem, rá is szolgáltak erre a fiúk. Már látszik a fény az alagút végén.

A mieink ezzel továbbra is a 2015-ös Eb küszöbén állnak, 3 győzelemmel és 1 vereséggel a csehek mögött másodikak az E-csoportban. Folytatás vasárnap Grúziában.

Eb-selejtező, E-csoport, 4. forduló

Magyarország – Portugália 65–52
(16–15, 14–17, 23–10, 12–10)
Messzi István Sportcsarnok, 1800 néző
V.: Igor Dragojevic (montenegrói), Gentian Cici (albán), Torkild Rodsand (norvég)
Magyarország: Wittmann 16/3, Thomas 12/3, Vojvoda 7, Tóth N. 4, Keller 14. Csere: Tóth Á. 3, Ferencz -, Eilingsfeld 3/3, Ruják -, Csorvási 4, Supola 2.
Portugália: Fernandes 9/3, Lima 2, Silva -, Hallman 15/9, Fonseca 7. Csere: Guerreiro 5, Balseiro 4, Pinto 5/3, Soares 3/3, Queiroz 2, Ferrerinho -.

Vármegyei szövetségek