U16 fiú: Megérkezett a magyar válogatott Macedóniába
19
Aug
2014
U16 fiú: Megérkezett a magyar válogatott Macedóniába
2014. augusztus 19.  |  13:35
Hétfő délután Szkopjéban landolt az U16-os fiú válogatott repülőgépe, mely Bécs érintésével érkezett a macedón fővárosba. Innen még egy két és fél órás buszút várt a csapatra, mire az Európa-bajnokságnak helyt adó Strumicába érkezett.
A szállás elfoglalása után csendes pihenő következett, hiszen hajnali öt órakor indultunk útnak.
Este a srácok kipróbálhatták a szállodában működő medencét, a vacsora után pedig mindenki nyugovóra tért, hamar sikerült is elaludni a csapat és a stáb tagjainak.

A mai, keddi napon a reggeli után egy kis átmozgató futás és nyújtás volt a programban, majd csapatvezetőnk és technikai vezetőnk az esti technikai értekezleten, a játékosok és edzők pedig a 21 órakor kezdődő edzésen vesznek majd részt.
Szerdán elkezdődnek az Európa-bajnokság küzdelmei, ám a sorsolás alapján mi szabadnappal kezdünk. Programunkban szerepel videózás, ellenfeleink mérkőzéseinek megtekintése, valamint egy edzés.
Csütörtökön 18:45-kor Bulgária válogatottja ellen kezdjük meg strumicai szereplésünket.

Szövetségi kapitányunkat, szövetségi edzőnket és csapatvezetőnket kérdeztük meg arról, mit várnak az Európa-bajnokságtól, valamint mit jelent számunkra, hogy az első nap egyből szabadnappal kezdünk?

Ferenczi Tamás, vezetőedző:
Megérkeztünk, elfoglaltuk a szállást, a hosszú és fárasztó utazás után a hétfői napon nem tartottunk edzést. A mai napon, mivel az Eb első napján szabadnaposak vagyunk, szerettünk volna kettőt edzeni, de erre nem volt lehetőségünk, így délelőtt a szálloda füves területén végeztünk egy átmozgató edzést.
A mai nap programjában szerepel még a múlt heti angolok elleni második mérkőzés videós elemzése, illetve este 9 órától van az első edzésünk, a csütörtöki mérkőzésünknek helyt adó Park Sportcsarnokban.
A csoportból mindenféleképpen szeretnénk továbbjutni, ezzel bejutnánk a legjobb nyolc közé. Ha a nyolc közé jutottunk, akkor megcélozzuk a négy közé kerülést, ott pedig már csalódottak lennénk a 4. helyezéssel. De ennyire előre még nem tervezünk, és nem számolgatunk, hiszen mint mondtam először cél a nyolc közé kerülés.
Abból a szempontból jó, hogy pihenőnappal kezdünk, hogy mind a négy ellenfelünket látjuk játszani, a megszerzett videókkal össze tudjuk hasonlítani, van-e benne hasonlóság, vagy esetleg bővültek a taktikai repertoárok.  Abból a szempontból viszont hátrány, hogy szabadnappal kezdünk, hogy négy meccset kell majd zsinórban a csoportban lejátszani, de ez a feladatunk és ennek megfelelően készültünk fel, hogy elérjük céljainkat.

Érsek István, szövetségi edző:
Hat hetes felkészülés után érkeztünk az Eb-re. Nagyon sokat dolgoztak a gyerekek, megérdemelnék, hogy egy szép eredményt érjünk el. Szeretnénk az első három között végezni, hogy kivívjuk a feljutást az A divízóba.
Az első napi szabadnapról azt gondolom, hogy mi jöttünk ki ebből a legrosszabban, hiszen mi érkeztünk a legkorábban és mi kezdjük a legkésőbb szereplésünket, ezért két napon keresztül úgy kell tűzben tartani a gyerekeket, hogy az első mérkőzésre megmaradjon az a fonál, amivel a felkészülés alatt dolgoztunk.

Székely Norbert, csapatvezető:
Nem hiszem, hogy problémát jelentene az, hogy szabadnappal kezdjük az Eb-t. Értelemszerűen nem lesz egyszerű négy mérkőzést zsinórban játszani a csoportban, de azt gondolom, hogy ez a csapat nem hat-hét játékosból áll, hanem egy tíz-tizenegy, akár tizenkettes rotációval dolgozhat, ha nem is egy mérkőzésen belül, de több mérkőzésen belül ez feltétlenül igaz.
És hogy mit várok az Eb-től?
Azt várom, hogy nyerjük meg!!! Hiszen ha egy csapatvezető úgy menne neki az EB-nek, hogy legyünk tizenharmadikak, vagy legyünk a legjobb nyolcba, akkor szerintem az egy rossz felfogás. Persze először azt várom, hogy legyünk a legjobb nyolcban, aztán a legjobb négyben, de a végén szeretném, ha megnyernénk.

Három játékost arról kérdeztünk, mit vár a csapattól az Európa Bajnokságon?

Rudner Gábor, csapatkapitány:
A csoportmérkőzések után első természetesen az, hogy továbbjussunk a legjobb 8 közé, utána pedig nem is lebeghet más cél a szemünk előtt, mint hogy az első három hely valamelyikén végezzünk és feljussunk az A divízióba.
Minden mérkőzésen Csapatként fogunk működni és kihozzuk magunkból a maximumot.

Kerpel-Fronius Gáspár:
A csapattól az Eb-n a feljutást várom el, ezt tűztük ki magunk elé célként, és hogy ha minden mérkőzésen 100%-osan koncentrálunk és odafigyelünk, akkor el is érhetjük ezt.
Úgy gondolom, erre csak akkor lesz lehetőségünk, ha minden mérkőzésen az első perctől az utolsóig csapatként funkcionálunk.

Molnár Levente:
Azt várom az Eb-től, hogy egységes csapatot alkotva méltóképpen képviseljük hazánkat. A csapatot a dobogóra várom, hiszen képességeink alapján úgy érzem ott lenne a helyünk, de természetesen egyelőre az előttünk álló csoportmérkőzésekre koncentrálunk.

A 12 tagú Eb-keret:
Fülöp Bence                            11/03/1998      200      5          DKKS-ALBACOMP
Molnár Levente                       28/07/1998      183      1-2       Körmendi Törpördögök
Németh Ákos                         19/12/1998      190      2-3       Körmendi Törpördögök
Doktor Péter                           23/03/1998      188      1-2       Körmendi Törpördögök
Pápai Máté                              20/06/1998      202      5          MAFC
Duházi Krisztofer                   13/10/1998      196      3-4       Szombathelyi KA
Rudner Gábor                                     01/03/1998      196      3-4       Vasas KA
Chester Lewis                         19/01/1998      184      1-2       Vasas KA
Bordács Soma                         06/04/1998      196      3-4       Vasas KA
Kerpel-Frónius-Gáspár            10/08/1998      185      1-2       Bp. Honvéd
Kucsera Csaba                        03/02/1998      187      2          Rátgéber A.
Laczó Levente                                    21/01/1998                              Körmendi Törpördögök
Joel Nshimba                           04/03/1998                              Vasas KA

Csapatvezetés                                              
Vezetőedző                 Ferenczi Tamás                                 
Edző                            Érsek István, Székely Norbert                                  
Gyúró                          Mészáros Miklós
Technikai vezető         Farkas Dávid 

A magyar válogatott csoportbeli programja (Strumica, Macedónia, augusztus 20-30.)
Augusztus 21., 18:45: Magyarország-Bulgária
Augusztus 22., 16:30: Magyarország-Írország
Augusztus 23., 21:00: Magyarország-Hollandia
Augusztus 24., 16:30: Magyarország-Csehország
 

Vármegyei szövetségek