U16 leány: Oly közel, s mégis távol
09
Aug
2014
U16 leány: Oly közel, s mégis távol
2014. augusztus 9.  |  12:08
U16-OS LEÁNY EURÓPA BAJNOKSÁG, A-DÍVIZIÓ
NEGYEDDÖNTŐ

MAGYARORSZÁG – FRANCIAORSZÁG  50–52 
(8–13, 15–11, 14–18, 13–10)
V: Chiari (olasz), Poursanidis (görög), Csender (román)
MAGYARORSZÁG: Studer 6, Doktor 5, Lelik, Mérész 2, Foitl 3.  Cs: Pusztai 2, Soós 7, Czukor 3, Szeli 2, Gereben 11, Török 9/3. Szövetségi edző: Magyar Gergely
FRANCIAORSZÁG Ld.: Chartereau 15/6, Sissoko 11.    

Az eredmény alakulása: 3. p.: 0–6. 7. p.: 2–10. 14. p.: 14–17. 18. p.: 21–21. 23. p.: 32–26. 28. p.: 34–34. 33. p.: 44–45. 35. p.: 45–50. 38. p.: 50–50.

Studer Ágnest sikerült összedrótozni a találkozóra, deréksérüléssel is vállalta a találkozót. Radócz Fanni az oroszok ellen szerzett térdsérülése miatt nem léphetett pályára. Megilletődötten kezdett a magyar válogatott, a nyolcadik percig nem sikerült mezőnyből betalálnia Magyar Gergely csapatának. A francia csapat sem nyújtott kiemelkedő teljesítményt és akkor finoman fogalmaztunk. A második negyed derekán Soós Réka büntetőjének köszönhetően a mieink utolérték az ellenfelet.

Térfélcserét követően Doktor Anna középtávolijának köszönhetően a magyar csapat megszerezte a vezetést (25-24). A következő három percben, azt játszotta a magyar válogatott, amit tud. Sikerült labdaszerzéseket követően gyorsindításokkal befejezni a támadásokat, Gereben Lívia gyorsan szerzett öt pontot, máris hat pontos volt a mieink előnye. A franciák azonban szerencsésebbnél szerencsésebb kosarakat szereztek, Alexia Chartereau-nak köszönhetően ismét megfordították az állást. A francia magas embert a dudaszó pillanatában sikerült üresen hagyni, kilenc méterről jegyzet palánkos triplát, megszerezve a galloknak a szünetre az előnyt. Sajnos a mieink dobószázaléka visszaesett a mérkőzés elejire, ami cseppet megkönnyítette a roppant gyengén és pontatlanul játszó franciák dolgát.

Studer Ágnes két duplájának köszönhetően jól kezdte a magyar csapat az utolsó negyedet (41-41), a gallok azonban ismét jegyeztek két hármast előbb Sabrina Piper, majd Romane Jeanneaux talált be, máris öttel mentek a franciák. Török Ágnes triplájával és Doktor Anna két büntetőjével ismét utolértünk a franciákat (50-50). Sajnos az utolsó percben az olasz játékvezető technikait adott a magyar kispadnak, amit a vendégek értékesítettek is. A mieink utolsó dobása kimaradt, így maradt nekünk a küzdelem az ötödik-nyolcadik helyért.

Holnap 16 órától ismét a törökökkel találkozunk, akiket már sikerült legyőzni a középdöntőben.

MESTERMÉRLEG
Magyar Gergely:  – Mindenekelőtt köszönettel tartozunk mindenkinek, aki szurkol nekünk és szorít a sikereinkért. Tőlük kell elsősorban elnézést kérnem, hogy a végjátékban az én hibámból – még ha nem is volt feltétlenül jogos – jutott előnyhöz a francia csapat. Ettől függetlenül mennünk kell tovább, és az kell, megmutassa a sportemberi mivoltunkat, hogy egy ilyen pofon után is fel tudunk állni a „padlóról”, és megszerezzük az ötödik helyet.

Tudósított: LASZTOMÉRY ANDRÁS

Vármegyei szövetségek