U20 fiúk: Vereséggel búcsúzott a magyar válogatott
19
Jul
2014
U20 fiúk: Vereséggel búcsúzott a magyar válogatott
2014. július 19.  |  22:13
A magyar-svéd mérkőzésnek mindössze annyi volt a tétje, hogy a győztes utolsó előtti, a vesztes pedig sereghajtóként zárja az Eb-t. Sem Váradi Benedek, sem pedig Simon Kristóf sérülése nem jött rendbe. Ennek ellenére a mieink kezdték jobban a meccset, a negyed derekán, 11-2-nél időt is kértek a svédek. Hiába, nem sikerült rendezniük a sorokat, mindössze annyit sikerült elérniük, hogy az első negyed végére tízen belülre kerüljenek (16-8). A folytatásban eleinte fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán hirtelen elkezdett zárkózni az ellenfél. Csákváriék azonban tartották magukat, így a félidőben 29-20-as magyar előnyt mutatott az eredményjelző.

A játék képe és színvonala nem változott, a szünet után szinte kosárra kosár volt a válasz. A svédek Löfberg révén az utolsó felvonás előtt öt pontra zárkóztak. Vérszemet kapott az ellenfél, hiába kért időt Váradi Attila, ez sem segített, Schüberg vezérletével átvették a vezetést az északiak. Innentől aztán ki sem engedték kezükből az előnyt, hiába futottunk az eredmény után, bár nagyot küzdött a magyar válogatott, sajnos újabb vereséget szenvedett, és az utolsó helyen zárt.

Váradi Attila, szövetségi edző: Gratulálok a csapatnak a hozzáálláshoz, küzdéshez. Sajnos a végére elfogyott az erőnk, pontatlanná váltunk és ellenfelünk fokozatosan felzárkózott, majd a vezetést is át tudta venni, ezzel eldőlt, hogy a 20. helyen végeztünk. Nagy dolog volt, hogy idejutottunk, nagy dolog volt, hogy mindenkivel partiban tudtunk maradni, nüanszokon múlt, hogy nem sikerült kiharcolni a bent maradást.

U20-as, A-divíziós Eb, Kréta

Magyarország – Svédország 54-58
(16-8, 13-12, 11-15, 14-23)
Vezette: Emin Mogulkoc (török), Tomislav Vovk (horvát), Fedja Serhatlic (svéd)
Magyarország: Sinkovits 9/6, Perl 19/3, Bakk -, Bognár -, Molnár 8 Csere: Török 4, Bazsó 2, Bán 9/9, Csákvári 3, Garamvölgyi -.

Vármegyei szövetségek