A Sopron ért oda a dobogóra
18
May
2014
A Sopron ért oda a dobogóra
2014. május 18.  |  14:51
Egy felnőtt és utánpótlás szinten is klasszikusnak számító párosítást láthattunk a bronzéremért vívott mérkőzésen. Mindent kiadott magából a két csapat, és az óriási csatából végül a Sopron került ki győztesen, megszerezve ezzel a bronzérmet. 

A találkozó első kosarát az MVP cím egyik nagy esélyese, a pécsi Nagy Dorottya szerezte. Soproni részről Kocsis Fanni köszönt be elsőként. A hazaiak voltak csalódottabbak az elődöntők után, de az első percekben ez nem látszódott rajtuk. Sőt mi több, a 3. perc végén Meszler Balázs kénytelen volt időt kérni, hogy felrázza lányait (2-7). Ez olyan jól sikerült, hogy a negyed derekára eltüntették a különbséget a nagy energiával kosarazó soproniakkal szemben (8-8). Fej-fej mellett folytatták a felek, a negyed végén csupán egy hajszállal járt előrébb a rendező (14-15). 

Egy perc alatt nem kevesebb, mint 6 pontot rámoltak be a Darazsak, míg ellenfelük csupán a 12. perc végén jegyezte első pontjait (16-21). A zöld mezeseknél Kocsis nagyon jól mozgott, a 14. percben már a 10. pontjánál járt (20-23). Volt rá lehetősége, de nem tudott még nagyobb különbséget kovácsolni előnyéből a Sopron. A Pécs szívós játékkal tapadt rájuk (15. perc 23-25). Utolérni azonban nem tudta a Sopront, mely előbb törte meg a gólcsendet (17. perc 23-29). A szünet előtti pillanatokban egy gyorsindítással két számjegyűre növelte előnyét a jól és harcosan védekező Sopron (25-35). Még egy pécsi dupla esett a szünetig, így 8 pontos előnnyel várhatta a második játékrészt a Sopron (27-35). 

A Sopron folytatta lendületes játékát, és a 22. percben már 40-29 arányban vezetett. A nagy előny azonban nem nyugtatta meg őket, hanem pont ellenkezőleg hatott. Kapkodni kezdtek, és a vérszagot megérző Pécs percről percre közelebb ért a Darazsakhoz. A nagy fordulat a negyed utolsó percében már pécsi előnnyel járt (45-44). 

Izgalmas utolsó 10 percre volt kilátás! Nagy kérdés volt, hogy az elbizonytalanodó zöldek új erőre tudnak e kapni a hajrában, illetve, hogy az öt nap fáradalmai kinél jelentkeznek majd előbb. A serdülő kora ellenére bátran és hasznosan pattogtató Varga Kamilla egalizált a 33. percben, majd Weninger Virág sikeres betörését követően ismét a soproniaknál volt az előny (46-48). Irgalmatlan küzdelem folyt a parketten, a csapatok már az utolsó erőtartalékaikat mozgósították. A hibák ellenére élvezetes, izgalmas mérkőzést láthattak a szép számban jelen lévő szurkolók, akik lelkesen buzdították a két együttest. Zónára váltott a Pécs, de hiába volt ez eredményes, amikor a túloldalon, a soproniak szinte tökéletesen fogtak embert. Hosszú percek után Benke révén láthattunk újra pécsi találatot (38. perc 48-53). Négy pontos soproni előnnyel vágtak neki a csapatok az utolsó két percnek (50-54). Másfél perccel a vége előtt a pécsiek is kikérték utolsó idejüket, a döntés a pályán levőkre maradt. Kocsisnak csak a második büntetője ért célba, ellenben Benke ismét megvillant (52-55). Nagy Dóra egyenlíthetett is volna, de dobása leszédült, ahogy az utolsó másodpercben Sellei Dalma távolija is. 

Meszler Balázs (PVSK): Minden dicséretet megérdemel csapatom! Nem sokan várták volna, hogy ilyen mérkőzéseket játszunk. Nagyon szép ez a negyedik hely! 

Kellerné Seres Éva (Soproni Darazsak Akadémia): Büszke vagyok minden játékosomra! Köszönöm mindenkinek az egész éves munkáját, ami ezt a bronzérmet eredményezte!