Megérdemeltem nyerte meg a Csata az 5. helyet
18
May
2014
Megérdemeltem nyerte meg a Csata az 5. helyet
2014. május 18.  |  12:44
Hatalmas csatában maradt alul az MTK, a csatáé az 5. helyezés.

A fővárosiak 5. helyért folyó küzdelméről hamar kiderült, hogy nagy párharc lesz. A csapatok fej-fej mellett haladtak. Míg az MTK-nak 0, a Csatának 5 csapathibája volt, ezzel lehetőséget adva az ellenfélnek a büntetődobásokra. A kedvező helyzettel éltek a kék mezesek, de egy triplával újra átvette a vezetést Tursics Sándor együttese. Folytatódott tovább a harc, az egyik pillanatban az egyik másikban már a másik csapat kezében volt az irányítás. Az idő lejárta után 3 büntető dobásból kettő sikerültével a Csata 19-21-re vezetve fejezte be a negyedet. 

A második játékrész is ugyan úgy izgalmasan kezdődött, ahogy az előző. Szoros védekezés volt a jellemző mindkét oldalon, ami a faultok arányán is meglátszott. Az eredményjelzőre nézve, szinte mindig megegyezett a két csapat neve alatti pontérték. A 8. percben egy jó triplával sikerült az MTK-nak 5 pontos előnyre szert tenni, de hamar behozta lemaradását a Csata. A negyed vége egyenlő, 40-40 lett. 

A szünetről visszatérve az MTK másfél perc alatt 6 pontos különbséget kreált. A másik oldalról sokáig nem jött válasz erre. 8 pontnál járva Tursicsné Iván Kriszta időt kért. Egészen a 7. percig nem sikerült a Csatának 6 pont alá jönnie, de a 8. percre már csak 3 pont előnye maradt az MTK-nak. (53-50) Tiba Klára időt kért. A kékek egyre jöttek fel, 55-55 lett az állás. Két sikeres csatás büntető után az utolsó másodpercben egy 3 pontossal 58-57-es vezetéssel zárt az MTK. 

3 másodperc után egy rosszkor időzített fault, és a Csata már egyenlített is. Az 58-58as állás a 4. percig maradt, míg egy jó büntetővel a csatások egy ponttal vezettek. Az egy pont ide egy pont oda játék tovább folytatódott. Izgalmas utolsó perceknek néztünk elébe. 3 perccel a vége előtt 3 ponttal vezet az MTK. Foitl kettő plusz egyes akciójával egyenlít a Csata. (64-64) 43 másodperc van hátra, 3 ponttal most a Csata vezet. Az MTK időt kér, és ők jönnek a félpályáról. Elvesztik a labdát, két büntető jön a másik oldalon, mindkettő jó. A Csata 5 ponttal megnyeri a mérkőzést 64-69re. 

Tiba Klára (MTK Budapest): „Nagyon szép eredmény a 6. hely, büszkék lehetünk rá! Megvolt a lehetőségünk, hogy előrébb végezzünk, de ma ennyire futotta. Így is nagyon boldogok vagyunk, mert jobban szerepeltünk, mint valaha."  

Tursics Sándor (Csata DSE): „Fantasztikus küzdéssel túl vagyunk a mérkőzésen."