Az aranyért a Vasassal küzd meg a Győr
17
May
2014
Az aranyért a Vasassal küzd meg a Győr
2014. május 17.  |  18:03
Hatalmas harcban, a pontosabban és akaratosabban játszó fővárosiak nyertek.

A csapatok talán az izgalom miatt, pontatlanul kezdtek. Az első kosarat a soproniak szerezték Böröndy büntetőjével, majd egy szerzett labdából dobott ziccerével. (0-3) A Vasas hamar egyenlített így az állás 5-5. Mindkét csapat védekezése szoros volt, az ezen való áttörést ügyesen kellett megoldani. Akinek ez jobban sikerült az vezetett. (9-15) Eördögh Editnek időt kellett kérnie. Az utolsó percre „felébredtek" a pesti lányok és Solymosi büntetőjével átvették a vezetést. (20-19) 

A második negyed vasas-kosárral indult, de a következő támadásnál erre egy triplával reagáltak a hazaiak. Pár pontos előnyüket végig tartották a pestiek a negyed folyamán, a soproniak dobásai sorra kipördültek a gyűrűből. A 10. percben a hazaiak egy kosár plusz jó büntető akcióval a hátrányt 3 pontra hozták be és ezzel az eredménnyel mehettek ki a szünetre. 

A szünetről visszatérve 3 gyors korárral 10 pontra növelte a különbséget a Vasas. Egy perc után időkérésre szorult Seres Éva. A soproniaknak 4 percre volt szükségük az ébredéshez. Sok szép helyzetet alakítottak ki, de a befejezések még mindig nem sikerültek. A 7. percben újabb időkérés következett, de ez sem hozott változást. A különbség tovább nőtt. (52-37) 

Az utolsó negyednek 58-47-es állással vágtak neki a csapatok. Tartva a 10 pontot menetelt a Vasas. A negyed felénél látszott, hogy a soproniak próbálkozásai nem elegendők ahhoz, hogy megállítsák a pestieket lendületükben. A hazai csapat az utolsó percre végleg szétesett. Megérdemeltem jutott a döntőbe a Vasas. (78-63) 

Kellerné Seres Éva (Soproni Darazsak): „Nem játszottunk ma jól, több kulcsemberünk nem azt nyújtotta ami elvárható lett volna. Gratulálok a Vasasnak!" 

Eördögh Edit (Vasas): Hatalmas szívvel és akarással, igazi csapatként jutottunk a döntőbe. A tavalyi év után szerettük volna bizonyítani, hogy van helyünk a döntőben. Gratulálok a Sopronnak, remek mérkőzést játszottunk. Nagyon büszkék vagyunk a lányainkra!"