Veretlen maradt és döntőzhet a Győr
17
May
2014
Veretlen maradt és döntőzhet a Győr
2014. május 17.  |  16:00
A délutáni elődöntők közül elsőként a veretlen Győr, illetve a várakozáson felül teljesítő Pécsi VSK nézett farkasszemet egymással. 

Mindkét csapat nagy hangsúlyt fektetett a védekezésre, ami mellett nem igazán kerültek tiszta dobóhelyzetbe a játékosok. Ennek egyenes következményeként kosarak helyett inkább a kihagyott helyzeteket és a hibákat számolgathattuk (13-14). 

A folytatásban pontosabbá vált az egész mezőny fölé magasodó Győr játéka, de ez sem volt elég ahhoz, hogy meglógjon a pécsiektől. Még abban a periódusban sem, amikor a PVSK kulcsembere, Nagy Dorottya a padon ült (21-25). Utóbbi védésére egyébiránt láthatóan nagy figyelmet fordítottak a kisalföldiek, ami nem volt meglepő. 

A szünet után is folytatódott az öldöklő küzdelem! Egy kicsivel, de folyamatosan ellenfele előtt járt a Győr, mely a palánk alatt nem sok lepattanót engedélyezett a pécsi lányoknak. A negyed második felében beállt a 6 pontos különbség. A 42-48-as állásról végül a pécsieknek sikerült elmozdulnia egy kontra végén (44-48). 

Horváth Krisztina második triplája adott újabb lendületet a győrieknek, mely már 7 pontos különbséget jelentett. Sellei is hármassal nyitotta meg a pontgyártást, de egy 2+1-es győri akciót követően visszaállt a 7 pont. Meszler Balázs érezte úgy, hogy időt kell kérnie (47-54). Zónával ajándékozták meg egymást a felek a negyed közepén, de a helyzeten ez nem sokat változtatott, őrizte előnyét a Győr. Elég volt azonban néhány elpuskázott győri ziccer, és máris izgalmassá vált a hajrá (39. perc 53-56). Vérszemet kapott a Pécs, és fél perccel a vége előtt már csak egy volt közte (55-56). Nem tudták azonban beütni a szükséges taktikai faultot, így a Győr örülhetett. 

Meszler Balázs (PVSK): Gratulálok a Győrnek! Sajnos egy álommal kevesebb, de mindent megteszünk, hogy megszerezzük a bronzot! 

Gálos László (Győr): A Pécs elleni szokásos idegörlő mérkőzésen ismét mi voltunk a szerencsésebbek.