A Csata célozhatja meg az ötödik helyet
17
May
2014
A Csata célozhatja meg az ötödik helyet
2014. május 17.  |  13:40
Esélyesként várta a Csata a Szekszárd elleni mérkőzését, és magabiztos játékkal hozta is a találkozót, így vasárnap az 5. helyért léphet pályára az MTK ellen. 

Foitl találatára azonnal válaszolt Süle egy duplával, de már ekkor is érződött, hogy a Studer Ágit nélkülöző Szekszárdnak ebben a találkozóban sem lesz sok öröme. A Csata lépésről lépésre távolodott ellenfelétől, és a negyed végén már 18 pontos előnyt regisztrált (27-9). 

A második negyed első 5 percében csak csatás pontokat láthattunk, szám szerint 13-at. 40-9-es állásnál Süle törte meg a szekszárdiak gólcsendjét. Mint később kiderült ebben a negyedben csupán ő tudott betalálni szekszárdi részről, miközben a különbség 41 pontosra duzzadt (55-14). 

A szünet után valamivel eredményesebb játékot láthattunk Harsányi Mária tanítványaitól, igaz a Csatát irányító Tursics házaspár igyekezett minden játékosának sok játékpercet biztosítani, amit a különbség tükrében gond nélkül megtehettek (69-23). 

Az utolsó negyedben megpróbálta csökkenteni hátrányát a Szekszárd, mely a már kevésbé koncentráló csatás lányok ellen végül összejött. A mérkőzést nem, de legalább az utolsó negyedet egy pontocskával megnyerték (79-33). 

Tursics Sándor (Csata): Folytattuk a tanulási folyamatot, ami előzetes kitűztünk erre a tornára. A csapat zöme serdülő korú, ezek a mérkőzések jól szolgálják felkészülésünket az országos döntőre. 

Harsányi Mária (Szekszárd): Újabb katasztrófális vereségünkhöz nem tudok mit hozzáfűzni.