A legjobbkor nyert az MTK
17
May
2014
A legjobbkor nyert az MTK
2014. május 17.  |  11:53
Az alsóház első mérkőzésén az MTK arra készült, hogy megszerezze első győzelmét a tornán, míg a Kecskemét ott kívánta folytatni, ahol pénteken abbahagyta a Szekszárd ellen. Egy kifejezetten izgalmas, egyben hullámzó mérkőzésen, MTK győzelem született. 

Az első percek egyértelmű fővárosi fölényt hoztak, így Ivkovicné Béres Tímeának már a 4. perc elején magéhoz kellett rendelnie tanítványait (10-2). Az időkérés jót tett a kissé álmosan kezdő kecskeméti lányoknak, akik nagyobb sebességre kapcsolva megkezdték a felzárkózást. Ehhez kellett azért néhány eladott labda is a fehér mezesek részéről, mellyel könnyű gólokhoz juttatták ellenfelüket (22-20). 

A 12. percben már a piros mezesek vezettek (22-24), ám örömük nem tartott sokáig, az MTK jó támadásokat vezetve a negyed derekán visszavette a vezetést (27-26). Mindkét csapat nagy hévvel kosárlabdázott, melybe több szerencsétlen fault is becsúszott. Ebből adódott, hogy már a szünet előtt, az MTK részéről Kádár Kinga, a másik oldalon pedig Gereben Dorka állt 4-4 személyi hibával (38-34). 

A 22. percben, Gereben Lívia duplája után kezdődhetett minden elölről (40-40). A döntetlenről az MTK mozdult el gyorsabban, és már ők mentek 6 ponttal (46-40). Nem jelentett ez azonban semmit! A Kecskemét kapaszkodott fel a következő felfelé ívelő hullámra, melyen haladva nemcsak utolérte, hanem le is hagyta riválisát (53-58). 

A 33. percben már komolyabb előnyt jegyzett a Kecskemét, bár a 9 pont ezen a találkozón nem tűnt döntő különbségnek (58-67). Négy perc futott le mialatt faragott pár pontot a hátrányából a zónára váltó MTK, így izgalmas hajrá elé néztünk (67-73). A 38. percben Jankó Flóra kezében volt az egyenlítés lehetősége, de mindkét büntetője kimaradt (71-73). Ami ekkor még nem, az másfél perccel a vége előtt már összejött az MTK kiválóságának (76-76). Egyenlő állásnál az MTK vezethette az utolsó támadást. Kádár Kinga tört át a kecskemétiek védőfalán, és eldöntötte a mérkőzést (82-79). 

Tiba Klára (MTK): Közösségünk legjobb eredménye ez! Holnap akármit játszunk, nyugodt szívvel adom tovább a csapatot. Köszönöm a lányoknak! 

Ivkovicné Béres Tímea (Kecskemét): Igazi centerek nélkül jöttünk ide az országos döntőre, melyből minden mérkőzésen hátrányunk volt. Ezúttal is palánk alatti helyzetekből veszítettük el a mérkőzést, de büszke vagyok a lányokra, hogy egyáltalán itt lehetünk a tornán. Gratulálok az MTK-nak!