A fővárosiak közül a Vasas diadalmaskodott
16
May
2014
A fővárosiak közül a Vasas diadalmaskodott
2014. május 16.  |  17:51
Szép, kiegyensúlyozott játékkal jutott az elődöntőbe a Vasas, holnap a Sopronnal kell megküzdeniük 

A pénteki nap utolsó meccsén a Vasas és a Csata mérkőzött meg egymással. A negyed első felében hol az egyik hol a másik csapat vezetett 1-1 ponttal. Mindkét együttes szorosan védekezett, de a vasasos lányok jobban oldották meg az ezen való áttörést. Tursicsné Iván Kriszta időt kért. (15-10) Az időkérés után ugyan a Vasas szerzett előbb pontot, de erre egy sikeres tripla volt a Csata válasza. A 10. perc végén az eredmény 21-13 lett. 

A második játékrészt a vasasos lányok kezdték jobban dobásilag, de 10 pont fölé nem engedte őket a Csata. A vendég csapat látványos megoldásait a kosarak bedobásával lehetett volna még szebbé tenni. Úgy tűnt sikerül lecsökkenteni 5 pontra a hátrányt, de Kapornai jó időben dobott távolijával a különbség újra 10 pont fölé ment. A Vasas biztosan tartva magát 11 pontos vezetéssel mehetett pihenni. 

A szünet után a Csata hamar elkezdte volna a felzárkózást, de egy gyorsindítással reagált erre a másik csapat. Újra 10-zel többet mutatott az eredményjelző a Vasasnak. Sorra jöttek mindkét csapattól a kosarak, de így sem tudott 10 pont alá jönni a Csata. Sőt a pontatlan védekezés miatt a Vasas előnye tovább nőtt. (55-39) 

Az utolsó negyed sem hozott meglepő fordulatot. Bár itt is voltak szép csatás mozzanatok, de a vasasos lányok uralták a pályát. A Vasas kiegyensúlyozott, szép játékkal nyerte meg a mérkőzést 78-54 arányban. 

Eördögh Edit (Vasas): „Végre megérkeztünk a döntőre. Remélem ezt a lendületünket át tudjuk vinni a holnapi, Sopron elleni mérkőzésre. Gratulálok a csapatomnak!" 

Tursics Sándor (Csata DSE): „A magasság- és korbeli előnyét jól kamatoztatta az ellenfelünk."