A megye csatáját a Győr nyerte
16
May
2014
A megye csatáját a Győr nyerte
2014. május 16.  |  14:22
Nagy volt a küzdelem, de a párharcból a győriek kerültek ki győztesen. 

A kisalföldi lányok közül az összecsapást a Darazsak két lendületes támadással kezdték amit sikeresen is fejeztek be. Erre hamar érkezett válasz a győriektől, egyenlítettek. Fej-fej mellett haladva minden támadás után egy pont különbség volt. Hol az egyik, hol a másik csapat javára. Seres Éva időkérése után, Horváth Kriszti két büntetőjével a Győr előnye már 3 pont lett. A sok faulttal játszó soproniak újabb és újabb büntető dobásra adtak lehetőséget, melyet rendre bedobták ellenfeleik ezzel növelve a különbséget. Az utolsó támadás lehetőségét a soproniak kapták meg egy szándékos fault következtében, amit egy sikeres büntetővel fejeztek be. (19-22) 

A következő negyed elején Weninger sikeres tempójával sikerült egyenlíteni, majd egy következő gyors támadással át is vette a vezetést a Sopron. Újra az egy pont ide egy pont oda játék következett. Ahogy a soproniak kosarat szereztek rögtön jött a válasz a másik oldalról. A 9. percben egy  jó labdaszerzéssel a különbség 3 pont lett a Sopron javára (39-36). Az utolsó percben Horváth Kriszti egymás utáni két triplájával átvették a vezetést a győriek és a szünetre 40-42-es eredménnyel mehettek.  

A második félidő kezdete nem úgy alakult, ahogy a soproniak akarták. Kevesebb, mint 3 perc alatt összegyűjtötték az 5 csapathibájukat, minden faultjukat ezután győri büntető követte. A vendégek a negyed folyamán végig tartották a 3-4 pontos előnyüket. A játékrész végén a soproniak hátránya 5 pontra nőtt. (57-62)  

Az utolsó negyedre a soproni védelem meggyengült, a győrieknek nem volt nehéz dolguk. Több gyors kosarat is szereztek. (59-68) Kocsis 2 plusz 1es akciója beindította újra a soproniakat védekezésben is támadásban is. Sikerült a különbséget 3 pontra csökkenteni.  (65-68) Ez nem tartott sokáig, Győr újra 7 ponttal lépett meg. Egy perccel a vége előtt Seres Éva időt kért.  Czukor szándékos faultja után, 8 pont lett a győriek előnye és ezt is újabb jó büntetővel 9 pontra növelték 38 másodperccel a záró dudaszó előtt. A végső különbség 10 pont lett. Nagy csatában nyert a Győr, 73-83as arányban. 

Kellerné Seres Éva (Soproni Darazsak): „Egész meccsen kerestük a ritmust, holnapra remélem megtaláljuk.” 

Gálos László (UNI-GYŐR Széchenyi KA): „Rossz időjárási viszonyok között bravúros győzelmet arattunk.”