Az első negyed után eldőlt a mérkőzés
16
May
2014
Az első negyed után eldőlt a mérkőzés
2014. május 16.  |  11:44
Ma sem volt elég a győzelemhez a szekszárdiak nagy akaratereje. 

A pénteki nap egy Szekszárd-Kecskemét összecsapással kezdődött. A szekszárdiak sokáig nem tudtak áttörni ellenfelük védelmén, a Kecskemét viszont könnyű kosarakkal már korán jelentős előnyt szerzett magának (0-16). A negyed végén kiharcolt faultok segítségével sikerült pontokat szerezni, és ebben a kecskemétiek pontatlansága is közrejátszott (10-21). Az utolsó percet akár büntető dobó-csatának is nevezhetnénk, hol az egyik oldalon dobhattak, hol a másikon. Aki ebből jobban jött ki, az nyerte a negyedet. A győztes a Kecskemét lett. (12-26)

Hiába volt a második játékrész kiegyenlített párharc, még mindig nem volt elég, hogy utolérje a kecskeméti csapatot a Szekszárd. Mindkét oldalon sikeres támadások voltak, de a különbség maradt. A fáradó szekszárdiak a negyed végére újabb 5 pont hátrányt kaptak a gyorsabban játszó Kecskeméttől. Az első félidőt 24-46-os eredménnyel zárták a csapatok.  

A pihenő után a harmadik negyedet ahogyan az elsőt is, a Kecskemét gyors kosarakkal kezdte ezzel még jelentősebb előnyt kovácsolva magának. A 6. perctől mindkét csapat elfáradt, nem láthattunk olyan szép akciókat, mint az előző játékrészekben. (29-58)

A záró játékrész a 2. mintájára oda-vissza kosarak negyede volt. A kecskemétiek végig tartották magukat és ezt a hátrányt már a nagy akaraterő ellenére sem tudták behozni a szekszárdi lányok. A mérkőzés végeredménye 44-72 lett.

Harsányi Mária (Atomerőmű KSC): „Nagy küzdéssel 30 pont alá tudtuk szorítani a különbséget. Ennyire telik csapatomtól."

Ivkovicné Béres Tímea (Kecskemét KA): „Igazi csapatmunka volt. Tudtuk pihentetni a kulcsembereket, és gyakorolhattuk a védekezést."

Vármegyei szövetségek