Javított a Csata
15
May
2014
Javított a Csata
2014. május 15.  |  19:23

A Csata-MTK mérkőzés tétje egyértelmű volt. Aki nyer, az életben tartja továbbjutási esélyeit. A feladatot a Csata együttese teljesítette.

Fővárosiak feszültek egymásnak a második nap záró összecsapásán, de úgy tűnt ez csak képletes lesz, hiszen a Csata az első perctől fogva határozottabban lépett fel, és pontosabb játékával gyorsan maga mögött hagyta az MTK együttesét. Kissé hitetlenül, de mentek előre a kékek is, akiknek az első negyedben 9 pontot jegyzett Majsai Melinda túl nagy falatnak bizonyult (23-13).

Egyre több Csata játékos neve mellett állt szám a dobott pontot jelző mezőben, mely nem sok jót jelentett az MTK számára. A negyed derekán már kétszer annyi pontot számláltak, mint ellenfelük (30-15). A szünetig nem változott a felek közti különbség, a játékot ekkor inkább a hibák jellemezték (37-21).

A fordulást követően is magabiztosan őrizte előnyét a Csata, de azért többször is bosszankodtak a szakvezetők a kispad mellett. Természetesen kijutott azért a dicséretből is. Az MTK együtteséből jobbára csak Jankóban és Kádárban volt pont, ez pedig kevés volt a felzárkózáshoz (55-34).

Nem maradt nyitott kérdés a hajrára, a mérkőzés képe alapján nem volt esélye az MTK-nak a felzárkózásra sem. A tisztes vereségre ugyanakkor igen, melyért mindent meg is tettek Tiba Klára lassan ébredező tanítványai. A magabiztos Csata győzelem azt jelenti, hogy holnap kiharcolhatják az elődöntőbe jutást (76-52).

Tursics Sándor (Csata DSE): "Az első naphoz képest néhány alapemberünk életre kelt. Helyenként jó játékkal, biztosan nyertünk."

Tiba Klára (MTK Budapest): "Meglepően motiválatlanok voltunk. Sajnos nem sikerült megvalósítani mindazt, amit előzetesen elterveztünk. A második félidőben ugyan kezdtünk ébredezni, de akkor már sok volt közte."

Vármegyei szövetségek