A végletekig kiélezték
15
May
2014
A végletekig kiélezték
2014. május 15.  |  18:15
A Vasas pontokkal zárta az utolsó akcióját, ellenben a Péccsel, így szoros küzdelemben ők örülhettek. 

A Vasas-Pécs mérkőzést a csapatok kemény védekezéssel kezdték, mindenki harcosságára szüksége volt. A fővárosiak nagyon szép megoldásokkal harcolták ki maguknak a vezetést. Két-három gyors kosárral (6-13) elérték, hogy Meszler Balázs időt kérjen. Az időkérés után Nagy Dorottya vezetésével ismét felébredt a pécsi csapat, így most a Vasas csapata kényszerült időkérésre. (14-15) Két sikeres büntetővel újra nőtt a pestiek előnye, a pécsieknek pedig sorra kijöttek a dobásai a gyűrűből. A csapathibáknak köszönhetően a büntetőkkel esély volt a felzárkózásra, de ezek közül kevés sikerült. (20-26) 

A második negyedben a vasasos lányok érkeztek hullámvölgybe, most nekik nem sikerültek a dobások. Ezzel szemben a pécsi oldalon eredményesebb akciókat láthattunk. A negyed végére átlépett a holtponton a Vasas, így az különbség volt, hogy 10 pont fölé ért. Ezt nem nézte tétlenül az ellenfél csapata és sikeres középtávoli dobásaival 5, majd 4 pontra csökkentette a hátrányát. (34-38) 

A szünet után mindkét csapatnak jó akciói voltak, az eredmény alakulása csak azon múlott, ki dob pontosabban. A vezető Vasas összes kosarára jött válasz a másik oldalon. Végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. (46-49). 

A döntés a negyedik negyedre maradt. Az első pontot a pécsiek szerezték 2 sikeres büntetővel, így a különbség csupán 1 pont volt a 3. percben. Újabb büntető dobások következtek, de látszódtak mindkét csapaton a fáradság jelei. A hangulat tovább fokozódott, a Vasas előnye egyre csökkent. A Pécs jókor szerzett 3 pontosával egy pont maradt a Vasas javára, össze kellett szedni magukat. Két bedobott büntetővel újra 3 pont lett a különbség, de erre rögtön egy pécsi sikeres büntető volt a válasz. Egy perccel a vége előtt 4 pontos előnyét a Vasas egy faulttal adta el, amit egy kettő plusz egyes kosár bosszult meg. 18 másodperccel a vége előtt egy pesti büntetővel újra 3 pont lett a különbség. Nagy Dorottya 2 sikeres büntetőt dobott, de ez nem volt elég, a másik oldalon is jó büntető dobás következett, így maradt 2 pont hátrány. Pécsi időkérés után, nem sikerült a tripla. Nyert a Vasas, 63-61 arányban. 

Meszler Balázs (Pécsi VSK): "Nagyon szép lett volna az a plusz egy pont, de így is nagyon elégedett vagyok. Gratulálok a Vasasnak!" 

Eördögh Edit (Vasas Akadémia): "Az év legrosszabb játékával nyertünk, gratulálok a pécsi csapatnak! Küzdöttünk, hajtottunk, a szívünk a pályán volt."