Egyértelmű győri siker
15
May
2014
Egyértelmű győri siker
2014. május 15.  |  15:52
A példás küzdőszellemmel rendelkező Szekszárdnak nem volt esélye a győri lányok ellen. 

A nap második mérkőzését a győri lányok könnyű kosarakkal kezdték, melyekkel megalapozták előnyüket. A szekszárdiak jó védelme miatta sokáig nem született újabb győri gól, így volt esély a felzárkózásra. A 7. percre a győrieknek sikerült újabb pontokat szerezni, ezzel újra biztosítva a 10 pont fölötti különbséget. A negyed végére ez 20 pontra nőtt (32-10).  

A következő játékrész elején mindkét csapatnak pontatlan dobásai voltak, minden dobás kifordult a gyűrűből. Ebből a hullámvölgyből a Győrnek sikerült előbb kijönnie, az 5. percre. Az ellenfél védelmén nem sikerült áttörni a Szekszárdnak, a különbség az egész negyed folyamán nőtt. (52-15) 

A második félidő első negyede sem hozott nagyobb meglepetést, a fehérmezesek tovább növelték pontjaik számát, míg a szekszárdiak próbálkozásai nem sikerültek. A negyed végére sikerült pár ponttal növelni a Szekszárdnak pontjait, de fordulat nem következett. (68-28)  

Az utolsó negyed az előzőekhez hasonlóan a győrieknek kedvezett. A különbség hamar újabb 10 ponttal nőtt. A szekszárdi első kosárra 8 percet kellett várnunk, míg a Győr itt már 20 pontnál járt ebben a negyedben. Utolsó másodpercben szerzett szekszárdi 3 pontossal az eredmény 91-35 lett. 

Gálos László (UNI GYŐR- Széchenyi KA): „A szimpatikusan játszó szekszárdiak ellen sok mindent tudtunk gyakorolni. Innentől fogva csak nehéz mérkőzések várnak ránk."   

Harsányi Mária (Atomerőmű KSC): „A mai mérkőzésen legalább a küzdés dominált, de csapatunk Studer Ági nélkül nem való a döntőbe."