Megkellett küzdeni az újabb hazai sikerért
15
May
2014
Megkellett küzdeni az újabb hazai sikerért
2014. május 15.  |  13:49
Három negyedig tartotta magát a Kecskemét, de a magasságfölény eldöntötte a mérkőzést.

A találkozót mindkét csapat gyors, lendületes játékkal kezdte. Az 5. percre a Sopron kisebb előnyre tett szert, így kecskeméti időkérés következett. Ám ez sem hozott nagy változást, a kiharcolt faultok sikeres büntetőket hoztak a hazaiaknak. Az utolsó másodpercben szerzett soproni 3 pontossal a különbség 7 pont lett a negyed végén. (19-26) 

A második játékrészt a zöld-sárgák kezdték jobban, előnyük gyorsan 10 pont fölé ment. A soproniak időkérése talán a Kecskemétnek jobban kedvezett, összeszedettebben játszottak tovább, mint a soproni lányok. Újabb hazai időkérés után sem lett más a helyzet, ahogy az előző negyed végén, itt is a büntetődobásoknak volt nagy szerepük. Most a kecskemétieknek sikerült előnyt kovácsolni belőlük. A különbség csökkent, az előnye már csak 4 pont volt a Sopronnak. A negyed végeredménye az utolsó percben született gólokkal 35-46 lett. 

A szünet után bár voltak a kecskemétieknek szép akcióik, egy ideig még a hazai lányok 10 pont fölött tartották a előnyüket. Folyamatos adok-kapok volt a negyed folyamán, nem nagyon ment 9 pont alá, sem fölé a különbség. A záró negyedet 57-68-as eredménnyel kezdhették a csapatok. 

A kecskeméti és a soproni csapat egyaránt figyelmetlenül, pontatlanul kezdte az utolsó játékrészt. Az első kosárig 3 percet kellett várnunk, melyet a zöld-sárgák szereztek. Ezzel a kosárral a hazaiak megindultak és rögtön újabb 7 ponttal gazdagodtak. Innen nem volt megállás a különbség megnőtt. A soproniak biztosították magukat, hiszen az előnyük 20 pont fölött járt. A végeredmény: 68-96. 

Ivkovicné Béres Tímea (Kecskeméti KA): „Három negyedig tudtuk tartani magunkat. Mint mindig, a magasságfölény döntött. Rengeteg lepattanót szedtek a soproniak, ezzel el is dőlt a mérkőzés." 

Kellerné Seres Éva (Soproni Darazsak): „Magunknak csináltunk egy hullámvölgyet, amiből csak a negyedik negyedben tudtunk kijönni. Remélem, ez erőt ad holnapra."