A csata első félideje után a pécsieké lett a győzelem
14
May
2014
A csata első félideje után a pécsieké lett a győzelem
2014. május 14.  |  19:43
Egy félidőn keresztül tartotta magát a csata, de végül a rutinosabb pécsiek nyertek. 

A nap utolsó mérkőzését mindkét együttes jó védekezéssel kezdte. A csapatok fej-fej mellett haladtak. A csatás lányok minden kosarára jött felelt a másik oldalon. A 7. percben a fővárosiak pontosabb dobásaikkal szereztek pár pont előnyt, de ezt a pécsiek nem sokáig nézték, és egy triplával csökkentették a hátrányt. Bár az utolsó perc elején a csata még 6 ponttal vezetett, a negyed vége 19-15 lett.  

A második negyedet a pécsiek kezdték jobban. A 3. percben könnyen szerzett 3 pontosukkal át is vették a vezetést (19-21). A pesti csapat sokáig nem talált a gyűrűbe, ezzel lehetőséget adva az ellenfélnek a különbség növelésére. A játékrész közepén azonban felébredt a csata, és újra átvette a vezetést. Bár a különbség volt 10 pont is, de a félidőben az eredmény 37-29 lett.   

A szünet után sem vett fordulatot a mérkőzés, az előnye tovább nőtt a fővárosiaknak. Egészen a negyed feléig csak egy kosarat sikerült szerezni a pécsieknek. A játékrész közepe felé pestiek figyelme alábbhagyott, így a másik csapatnak lehetősége nyílt a különbség lefaragásra. Ezt kihasználva át is vették a vezetést, a negyed végén 42-45 volt az eredmény.  

Az utolsó negyedet mindkét csapat lendületesen, egy-egy gyors kosárral kezdte. Ám ez a lendület hamar alábbhagyott, 3 percig nem kosár sem született. A különbség két pontra csökkent, de két kettő plusz egyes akcióval biztosították magukat a pécsiek. A 11 pontos hátrányt nem sikerült behozni a csatás lányoknak, megérdemelten nyert a Pécsi VSK csapata. A végeredmény: 53-61. 

Tursics Sándor (Csata DSE): A fizikailag érettebb csapat nyert, a fiatal serdülő korú lányok ellen. 

Meszler Balázs (Pécsi VSK): Nehéz és hektikus mérkőzés volt. Szerencsére jól sült el a védekezésünk, és a zóna ellen is összekapartuk magunkat. Köszönjük a Csatának, az első megvan.