Tíz percig izgulhattunk
14
May
2014
Tíz percig izgulhattunk
2014. május 14.  |  17:55
Egy negyedre volt szüksége a Vasasnak, hogy bemelegedjen, utána azonban már nem volt kérdéses, ki nyeri a mérkőzést. 

Fővárosiak összecsapásával folytatódott a torna. Az első percek kiegyenlített játéka után, a negyed derekán szorosabb védekezésre kapcsolt a Vasas, mellyel kisebb előnyt kovácsolt magának (10-5). Az MTK szívós játékkal azonban visszatornázta magát, és a 9. percben átvette a vezetést (13-14). Több pontot azonban már nem szereztek az első 10 perc során, ellenben a Vasassal, mely az utolsó másodpercekben egy triplát is elsüllyesztett (18-14). 

Kereken két percre volt szüksége a kék mezeseknek, hogy kosarat érjenek el, de ez sem érintette őket nagyon hátrányosan, mivel a Vasas is csak egy találatig jutott ugyanezen idő alatt (20-16). A Vasas valamivel pontosabb volt ellenfelénél, és a 15. percre két számjegyű előnyre tett szert (26-16). Nem kényeztették el szurkolóikat túl sok kosárral a csapatok, de a küzdelemre továbbra sem lehetett panasz. Ez a személyi hibák számában is megmutatkozott, többen is már 3-3 hibánál álltak. A felek közti különbség a szünetre 19 pontra nőtt (39-20). 

MTK ponttal indult a második játékrész, ám Bach Boglárka triplája után már kétszer annyi pontot számlált a Vasas (42-21). A nagy hátrány ellenére sem adták fel a kék mezesek, és mindent megtettek, hogy megnehezítsék ellenfelük dolgát. Ez arra elég volt, hogy beálljon 20 pont környékére a különbség (54-32). 

A záró negyed sem hozott különösebb változást, a Vasas magabiztosan őrizte megnyugtató előnyét. A szakvezetők időnként már a következő feladatokra is tartalékoltak, ami egy ilyen hosszú torna esetén különös jelentőséggel bír. 

Eördögh Edit (Vasas): Tipikus első meccs volt! Annak örülök, hogy mindenkinek lehetőséget tudtam adni. Bízom benne, hogy ennél már csak jobban fogunk játszani. 

Tiba Klára (MTK): Győzött az esélyesebb csapat, akiknek nagyon könnyedén adtunk egy negyedet. Így hiába dolgoztunk, sima lett a vége. Remélem holnap eredményesebbek leszünk!