A szünet után robbantott a Győr
14
May
2014
A szünet után robbantott a Győr
2014. május 14.  |  15:46
Az első félidőben még tartotta a lépést ellenfelével a Kecskemét, ám a szünet után a jobb erőkből álló Győr állva hagyta a piros mezeseket. 

A magassági fölényben lévő Győr azonnal magához ragadta az irányítást a torna második mérkőzésén. Az 5 pontos előnyük azonban gyorsan elolvadt, és a Kecskemét ügyes megmozdulásokkal a 8. percben már egy ponttal a fehér mezesek előtt járt. A Győr újított, és előnyt harcolt ki a folytatásra (19-15). 

Lépésről lépésre növelte a távolságot a Győr, a különbség a negyed közepén 10 pontra duzzadt (29-19). A negyed második felében inkább a küzdés jelleg domborodott ki, a dobások nagy része célt tévesztett (35-23). 

A fordulást követően nagyobb sebességre kapcsolt a bemelegedett Győr, és meglépett a Kecskeméttől (57-26). A tetemes különbség elaltatta a kisalföldieket, melyet a Kecskemét kihasznált, és faragott valamelyest a hátrányából (59-33). 

A mérkőzés kimenetele már nem volt kérdéses a hajrában, amely lehetőséget adott arra a fehér mezes győrieknek, hogy legjobbjaikat pihentessék az előttük álló nehezebb csatákra, a kecskemétieknek pedig arra, hogy ügyes megmozdulásokkal vetessék észre magukat. 


Gálos László (Győr): A mérkőzés elérte célját! Átestünk a nyitó mérkőzések szokásos stresszén, és emellett majdnem sikerült mindenkinek lehetőséget adnom. 

Ivkovicné Béres Tímes (Kecskemét): Jó kis mérkőzést játszottunk, mellyel bemelegítettünk a tornára. A szünet után ugyan kiütköztek a szerkezeti problémáink, de elégedett vagyok a látottakkal.