Elsöprő hazai siker
14
May
2014
Elsöprő hazai siker
2014. május 14.  |  13:44

A Studer Ágnes nélkül játszó Szekszárd nem tudta megszorítani a soproniakat. Kiütéses győzelemmel nyert a Sopron.

A torna első mérkőzése soproni kettő plusz egyes kosárral kezdődött. Az ellenfél csapata a pontatlan játék miatt az első kosarát csak a 4. percben szerezte. Az első játékrész felénél a pontosabban játszó hazai csapat előnye már 10 pont fölött volt. Szekszárdi időkérés után sem változott a helyzet, a negyed végén a soproni csapat 23 ponttal vezetett. (29-6)

A második negyed elején a hazaiak könnyű kosarakkal tovább növelték az előnyt. Ebből a hátrányból a negyed közepéig nem sikerült lefaragnia a szekszárdi csapatnak. A sok büntető dobással még nagyobb különbségre tettek szert a darazsak. A félidőben az eredményjelző 57-10 et mutatott a hazaiak javára.

A szünet után sem következett változás, a szekszárdiak nem tudtak áttörni a soproniak védelmén. A különbség tovább nőtt. (91-16)

Az utolsó játékrés sem hozott meglepetést. Az ötödik percben soproniak elérték a 100 pontot, és meg sem álltak 119 pontig. (119-21)

Kellerné Seres Éva: „Kitűnő kezdése volt ez a mérkőzés, ennek a hosszú tornának. Örülök, hogy mindenki kapott lehetőséget a játékra." 

Harsányi Mária: „Klasszisunk, Studer Ági nélkül a csapatunk nem csapat."

 

Vármegyei szövetségek