Szalay Ferenc köszöntője
13
May
2014
Szalay Ferenc köszöntője
2014. május 13.  |  20:25
Kedves Sportbarátok! 

Egy sportági szövetségnek elsősorban az utánpótlással kell foglalkoznia, hiszen jövő nélkül a jelen megkérdőjeleződik. De miért is mondom most ezt? Bő egy év múlva hazánk rendezi a felnőtt női Európa bajnokságot, tehát a szakág sokkal nagyobb figyelmet kap, mint korábban. A kosárlabdát szerető közvélemény szurkol a nemzeti csapat sikeréért, ám az csak akkor érhet majd valamit, ha a felnövekvő nemzedékek tudnak ebből profitálni! Egy sikeres Európa bajnoki szereplés ugyanis mindig pozitív hatással van az utánpótlásra is. Nekünk pedig nem lehet más a célunk, mint az, hogy a női kosárlabda ismét elfoglalja helyét a sportág európai élvonalában! 

A kadett korosztály hamarosan már a felnőtt mezőny ajtaján kopogtat, az itt pályára lépő lányok három-négy év múlva akár a következő világversenyen is képviselhetik hazánkat. 

Bízom benne, hogy színvonalas, jó tornán bizonyítják a gyerekek: érdemes rájuk alapozni! A résztvevő csapatoknak kívánom, hogy sok tehetséges, gyereket neveljenek sportágunknak, hiszen a végső célunk alighanem mindannyiunknak ez a nemes küldetés. 

A szervezőknek köszönet a sok munkáért, minden feltétel adott ahhoz, hogy színvonalas tornán derüljön ki: melyik is a legjobb kadett csapat ma Magyarországon. 

Hajrá magyar kosárlabda! 

Szalay Ferenc 
MKOSZ elnök